Overslaan en naar de inhoud gaan

Een op vier Limburgers wel eens verhuisd vanwege burenruzie

Geplaatst opdinsdag 16 juli 2019 - 10:39

Bonje met de buren blijkt vaak een reden te zijn om te verhuizen. Een op de vier Limburgers is wel eens verhuisd omdat ze het aan de stok hadden met de buren.

Dat blijkt tenminste uit een onderzoek van verhuizersplatform ScanMovers onder 1050 Nederlanders.

Burenruzie
Volgens de onderzoekers lopen Limburgers daarmee een beetje uit de pas. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat een op de vijf Nederlanders wel eens is verhuisd omdat ze vervelende buren hadden. In onze provincie is dat een op vier. Dat geldt overigens ook voor mensen uit Noord-Holland en Flevoland.

Liefde en sleur
Een ander opvallend gegeven uit het onderzoek is dat jonge vrouwen vaker lijken te verhuizen voor de liefde dan jonge mannen. Jonge mannen daarentegen verhuizen weer vaker om de sleur te ontvluchten.

Cultstatus
Een Kerkraadse burenruzie verwierf jaren geleden bekendheid nadat documentairemaker Frans Bromet een jarenlange vete vakkundig in beeld bracht. In Spekholzerheide terroriseerden twee gezinnen elkaar door onder andere met deuren te slaan of gewoon keihard de muziek aan te zetten. De aflevering kreeg een cultstatus vanwege de opmerkelijke persoonlijkheid van bewoner Nigel Geerlings

Lees ook: VPRO blaast legendarische burenruzie Kerkrade nieuw leven in

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen