Overslaan en naar de inhoud gaan

Een op vier Limburgers wel eens verhuisd vanwege burenruzie

Geplaatst opdinsdag 16 juli 2019 - 10:39

Bonje met de buren blijkt vaak een reden te zijn om te verhuizen. Een op de vier Limburgers is wel eens verhuisd omdat ze het aan de stok hadden met de buren.

Dat blijkt tenminste uit een onderzoek van verhuizersplatform ScanMovers onder 1050 Nederlanders.

Burenruzie
Volgens de onderzoekers lopen Limburgers daarmee een beetje uit de pas. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat een op de vijf Nederlanders wel eens is verhuisd omdat ze vervelende buren hadden. In onze provincie is dat een op vier. Dat geldt overigens ook voor mensen uit Noord-Holland en Flevoland.

Liefde en sleur
Een ander opvallend gegeven uit het onderzoek is dat jonge vrouwen vaker lijken te verhuizen voor de liefde dan jonge mannen. Jonge mannen daarentegen verhuizen weer vaker om de sleur te ontvluchten.

Cultstatus
Een Kerkraadse burenruzie verwierf jaren geleden bekendheid nadat documentairemaker Frans Bromet een jarenlange vete vakkundig in beeld bracht. In Spekholzerheide terroriseerden twee gezinnen elkaar door onder andere met deuren te slaan of gewoon keihard de muziek aan te zetten. De aflevering kreeg een cultstatus vanwege de opmerkelijke persoonlijkheid van bewoner Nigel Geerlings

Lees ook: VPRO blaast legendarische burenruzie Kerkrade nieuw leven in

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen