Overslaan en naar de inhoud gaan

Een op vier Limburgers wel eens verhuisd vanwege burenruzie

Geplaatst opdinsdag 16 juli 2019 - 10:39

Bonje met de buren blijkt vaak een reden te zijn om te verhuizen. Een op de vier Limburgers is wel eens verhuisd omdat ze het aan de stok hadden met de buren.

Dat blijkt tenminste uit een onderzoek van verhuizersplatform ScanMovers onder 1050 Nederlanders.

Burenruzie
Volgens de onderzoekers lopen Limburgers daarmee een beetje uit de pas. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat een op de vijf Nederlanders wel eens is verhuisd omdat ze vervelende buren hadden. In onze provincie is dat een op vier. Dat geldt overigens ook voor mensen uit Noord-Holland en Flevoland.

Liefde en sleur
Een ander opvallend gegeven uit het onderzoek is dat jonge vrouwen vaker lijken te verhuizen voor de liefde dan jonge mannen. Jonge mannen daarentegen verhuizen weer vaker om de sleur te ontvluchten.

Cultstatus
Een Kerkraadse burenruzie verwierf jaren geleden bekendheid nadat documentairemaker Frans Bromet een jarenlange vete vakkundig in beeld bracht. In Spekholzerheide terroriseerden twee gezinnen elkaar door onder andere met deuren te slaan of gewoon keihard de muziek aan te zetten. De aflevering kreeg een cultstatus vanwege de opmerkelijke persoonlijkheid van bewoner Nigel Geerlings

Lees ook: VPRO blaast legendarische burenruzie Kerkrade nieuw leven in

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen