Overslaan en naar de inhoud gaan

'Eén op drie boeren benaderd door criminelen'

Geplaatst opwoensdag 20 juni 2018 - 9:13

Justitie en politie houden er rekening mee dat tussen de 20 en 33 procent van de boeren in Limburg, Brabant en Zeeland door criminelen wordt benaderd.

Die vragen dan met name of ze vrijstaande stallen of loodsen willen afstaan, waar dan ruime vergoedingen tegenover staan.

Limburg
De LLTB beaamt dat, en vindt dat het maar weer eens onderstreept dat het belangrijk is dat er meer politiecapaciteit komt in Limburg. "De 32 politiemensen die het kabinet voor Limburg heeft toegezegd, zijn er veel te weinig. Hiermee kunnen criminele activiteiten als ondermijning, hennepteelt, drugslaboratoria en het dumpen van drugsafval niet worden tegengegaan. Het kabinet neemt de zorgen van Limburg niet serieus", aldus Léon Faassen van de LLTB.

Druk
Volgens een onderzoek van dagblad Trouw gaat het in heel Nederland om 15 procent van de agrariërs die door criminelen zijn benaderd. Ondanks het groeiend aantal invallen in drugslabs neemt de druk op boeren om ruimte ter beschikking te stellen de laatste jaren toe.

Moeilijk
"Veel agrariërs hebben geen opvolger, en de leegstand neemt zichtbaar toe. Dan wordt het voor boeren wel erg moeilijk om 'nee' te zeggen als er iemand langskomt die geld aanbiedt", zegt Freek Pecht in de krant. Hij is coördinator synthetische drugs van de politie Zeeland-West-Brabant.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen