Overslaan en naar de inhoud gaan

Een op de drie Mijnjaar-aanvragen aangenomen

Geplaatst opdonderdag 29 januari 2015 - 7:24

Van de 150 projectaanvragen die bij het Jaar van de Mijnen zijn ingediend, zijn 50 toegewezen.

Evenzoveel projecten zijn afgewezen. Over de rest is nog niet definitief geoordeeld.

Oekaze
De organisatie van het Jaar van de Mijnen moest, na een oekaze van de gemeentelijke toezichthouder Jordy Clemens, uiterlijk afgelopen maandag iedere aanvraag hebben beantwoord. Dat is met de hakken over de sloot gelukt. Ongeveer een derde van de aanvragen werd toegewezen. Eenzelfde aantal projectaanvragen werd niet gehonoreerd. Het resterende deel kreeg wel antwoord binnen de termijn, maar nog niet in de vorm van een definitieve bevestiging of afwijzing.

Toegewezen
De toegewezen projecten variëren enorm: van een muziektheatervoorstelling bij de opening van het sport/buurtgebouw in Bekkerveld en een licht/muziekspektakel op mijnsteenbergen (Fire Mountain) tot uitwisselingsprogramma’s voor oud-mijnwerkers uit Limburg, Duitsland en België en een scholenproject van CV deWinkbülle.

Onvoldoende rendement
Afgewezen aanvragen hadden vaak een productiekarakter. Dan vroeg men bijvoorbeeld een ton voor het maken van een documentaire of werd gevraagd een boek uit te geven. Ook als het maatschappelijk rendement onvoldoende zou zijn, werden aanvragen afgewezen.

Sport wil meeliften
Het programma van het Jaar van de Mijnen bestaat uit meer dan projecten die rechtstreeks financieel worden gesteund. Partnergemeenten als Aken en Kerkrade programmeren zelf. Verder passen culturele instellingen hun reguliere programma aan op het Jaar van de Mijnen. Zelfs sportevenementen als Limburgs Mooiste zoeken aansluiting.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Thermenmuseum Heerlen
Heerlen ziet af van verzelfstandiging Historisch Goud
Minder subsidie voor Heerlense culturele instelling
Muziekwinkel Arons in Heerlen gaat dicht
Veel geldzorgen bij Limburgse sportclubs
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen