Overslaan en naar de inhoud gaan

Eén op de drie 65-plussers is vorig jaar gevallen

Geplaatst opdinsdag 13 januari 2015 - 22:33

Eén op de drie 65-plussers in Zuid-Limburg is afgelopen jaar gevallen. En bijna de helft is bang om te vallen.

​Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht.

In Limburg overlijden nu jaarlijks 180 65-plussers aan de gevolgen van een val, blijkt uit cijfers van het CBS. Het aantal dodelijke valincidenten onder senioren blijft groeien.

Voorlichting
Hoogleraar Ruud Kempen benadrukt dat voorlichting over valpreventie aan ouderen zelf, maar ook aan professionals in de zorg en mantelzorgers, veel leed kan voorkomen. Kempen is hoogleraar sociale gerontologie (de wetenschap die zich bezighoudt met veroudering) aan de Universiteit Maastricht,

Thuis
Jaarlijks overlijden er landelijk ruim 500 bewoners in een verpleeghuis als gevolg van een val, maar de meeste ouderen gaan thuis onderuit.

Meer hierover woensdag in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zorginstelling bejaard oudere rolstoel
Zorgen in raad Maastricht over zorginstelling Mosae
Gezondheidszorg, Ouderen
Ouderen vallen veel minder vaak door gerichte therapie
Onderzoek wijst uit: ouderen missen kennis over medicatie
Plan tegen ondervoeding: 'Geef dementiepatiënten de fles'
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen