Overslaan en naar de inhoud gaan

Een maand te vroeg, maar Arriva is al gespot in Limburg

Geplaatst opdinsdag 15 november 2016 - 14:20

Arriva neemt het openbaar vervoer in Limburg vanaf 11 december over, maar een oplettende reiziger zag de vervoerder dinsdag al op het Limburgse spoor.

Onder meer op de stations van Valkenburg en Maastricht Randwijck waren treinen te zien met het logo van Arriva erop.

Stickers
Een woordvoerder laat weten dat het inderdaad zo kan zijn dat er al Arriva-treinen door Limburg rijden. Arriva neemt een aantal Veolia-treinen over en heeft deze al laten bestickeren. Deze treinen rijden gewoon in de dienstregeling mee.

Testritten
Ook rijden er al een aantal nieuwe (blauwe) Arriva-treinen op het Limburgse spoor. Deze treinen worden ingezet bij de opleiding van machinisten. De machinisten die nu nog bij Veolia werken, moeten op deze manier gewend raken aan de treinen van Arriva.

Onderdeel van de opleiding zijn testritten, volgens de woordvoerder. Daardoor kan het zijn dat de reizigers nu al blauwe treinen zien rijden. De blauwe treinen vervoeren nog geen passagiers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geen treinen Maastricht-Valkenburg door verstoring
Problemen op het spoor opgelost, treinen rijden weer
Minder treinen tussen Heerlen en Valkenburg
Minder treinen naar Maastricht Randwyck
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen