Overslaan en naar de inhoud gaan

Een Limburgs huis kost gemiddeld 240.000 euro

Geplaatst opmaandag 22 juli 2019 - 14:38

Wie een huis wil kopen in Limburg, moet gemiddeld 240.000 euro neertellen.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek berekend op basis van verkoopcijfers in het tweede kwartaal van dit jaar.

Licht gestegen
Daarmee is de huizenprijs in de provincie opnieuw licht gestegen. Van januari tot maart betaalden kopers nog iets meer dan 239.000 euro. Tien jaar geleden kostte een huis op Limburgs grondgebied nog gemiddeld 195.000 euro.

Relatief goedkoop
Limburgers zijn daarmee nog steeds relatief goedkoop uit in vergelijking met de rest van het land. Alleen woningen in Zeeland, Friesland, Groningen en Drenthe kosten minder. Het duurste is Noord-Holland, waar kopers ruim 387.000 euro neertellen.

In 2019 zijn tot dusver 6170 huizen verkocht. Dat zijn er iets minder dan in de eerste helft van vorig jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen