Overslaan en naar de inhoud gaan

Een Limburgs huis kost gemiddeld 240.000 euro

Geplaatst opmaandag 22 juli 2019 - 14:38

Wie een huis wil kopen in Limburg, moet gemiddeld 240.000 euro neertellen.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek berekend op basis van verkoopcijfers in het tweede kwartaal van dit jaar.

Licht gestegen
Daarmee is de huizenprijs in de provincie opnieuw licht gestegen. Van januari tot maart betaalden kopers nog iets meer dan 239.000 euro. Tien jaar geleden kostte een huis op Limburgs grondgebied nog gemiddeld 195.000 euro.

Relatief goedkoop
Limburgers zijn daarmee nog steeds relatief goedkoop uit in vergelijking met de rest van het land. Alleen woningen in Zeeland, Friesland, Groningen en Drenthe kosten minder. Het duurste is Noord-Holland, waar kopers ruim 387.000 euro neertellen.

In 2019 zijn tot dusver 6170 huizen verkocht. Dat zijn er iets minder dan in de eerste helft van vorig jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen