Overslaan en naar de inhoud gaan

Een koninklijke afscheidslunch voor Theo Bovens

Geplaatst opwoensdag 23 juni 2021 - 16:47

Oud-commissaris van de Koning, Theo Bovens, heeft woensdagmiddag geluncht met koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

De lunch werd hem aangeboden naar aanleiding van zijn vertrek als commissaris van de Koning in Limburg. Het koninklijk maal werd uitgeserveerd in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

Lees ook: Limburgs Parlement: vertrek gouverneur was onvermijdelijk

Hoeder van integriteit
Theo Bovens vertrok op vrijdag 9 april nadat er een motie van wantrouwen tegen hem werd ingediend naar aanleiding van publicaties van NRC over oud-gedeputeerde Herman Vrehen. Laatstgenoemde zou tijdens zijn voorzitterschap van landschapsstichting IKL tonnen subsidie hebben doorgesluisd naar eigen werkmaatschappijen die opdrachten en diensten uitvoerden voor IKL.

De roep om een beter integriteitsbeleid klonk daarmee harder dan ooit. Volgens de motie zou Bovens niet de persoon zijn om het integriteitsbeleid verder vorm te geven. Hij hield daarna de eer aan zichzelf en stapte op als Limburgs gouverneur.

Lees ook: Bovens: 'Morgen eerst een telefoon en een uitkering regelen'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen