Overslaan en naar de inhoud gaan

Een jaar corona: Kerkrade zwaarst getroffen in Limburg

Geplaatst opzondag 28 februari 2021 - 11:21

Gebaseerd op het aantal inwoners, heeft het coronavirus het afgelopen jaar in Kerkrade de meeste slachtoffers gemaakt.

In de gemeente overleden 91 mensen aan covid-19, wat neerkomt op twee dodelijke slachtoffers per 1000 inwoners.

Eén jaar
Daarmee heeft het virus in Kerkrade dus harder toegeslagen dan in Peel en Maas (74 dodelijke slachtoffers oftewel 1,7 mensen per 1000 inwoners), Brunssum (45 sterfgevallen, 1,6 per 1000 inwoners) en Eijsden-Margraten (42 coronadoden, 1,6 per 1000 inwoners) . Dat blijkt uit de gegevens die het RIVM het afgelopen jaar bijhield, nadat op 27 februari 2020 de eerste Nederlandse coronabesmetting werd vastgesteld bij een man uit het Brabantse Loon op Zand.

Besmettingen
Voor wat betreft het aantal besmettingen zijn Noord- en Midden-Limburg de afgelopen twaalf maanden het hardst getroffen. In Nederweert en Venray raakte volgens de testgegevens van het RIVM ongeveer 1 procent van de bevolking besmet. Het daadwerkelijke aantal mensen dat corona opliep ligt nog hoger, omdat zeker tijdens de eerste golf lang niet iedereen werd getest. Noord- en Midden-Limburg werden met name tijdens de eerste coronagolf zwaar getroffen.

Dodelijk
Absoluut gezien telde Maastricht het grootste aantal dodelijke slachtoffers, met 184 inwoners die aan corona bezweken. Daarna volgden Venlo (137 doden), Sittard-Geleen (117) en Heerlen (116). In heel Limburg heeft het virus tot dusver 1427 levens geëist.

Kijk in de grafiek hieronder naar de besmettingscijfers, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal sterfgevallen in jouw gemeente

Op dit moment is het aantal besmettingen in Limburg weer langzaam aan het oplopen.

Lees ook: Aantal coronabesmettingen in Limburg stijgt weer

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen