Overslaan en naar de inhoud gaan

Een dode en 16 nieuwe besmettingen door coronavirus

Geplaatst opdinsdag 28 juli 2020 - 16:17

De afgelopen week is er een persoon overleden aan het coronavirus in Limburg. Verder zijn er zestien nieuwe besmettingen. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames bekend.

De overleden persoon komt uit de gemeente Sittard-Geleen.

Correcties
In totaal zijn er sinds de pandemie Nederland bereikte, ten minste 4914 provinciegenoten die het virus onder de leden hebben gehad. Daarnaast zijn er een aantal correcties uitgevoerd, waardoor het er 41 meer zijn dan vorige week. Dat blijkt uit de Coronamonitor van de GGD's en het RIVM. Vorige week meldde de Coronamonitor zes nieuwe besmettingen. Deze week zijn dat er dus zestien.

Geen doden
Het dodental in de provincie staat nu op 717. Het lijkt daarmee of er ten opzichte van de laatste peildatum van 21 juli wat is bijgewerkt. Het aantal doden stond toen op 750, waardoor het aantal doden door het coronavirus naar beneden is bijgesteld. Het totaal aantal ziekenhuisopnames door het coronavirus is 1528. Ook hier heeft een correctie plaatsgevonden. Vorige week stond dat aantal nog op 1561.

Landelijk
Uit de nieuwe cijfers blijkt dat Limburg niet meedoet aan de landelijke trend van het oplopende aantal besmettingen. Landelijk zijn er 1329 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op covid-19. Dat zijn er 342 meer dan vorige week, en 795 meer dan de week daarvoor. De afgelopen week zijn er in Nederlandse ziekenhuizen 23 mensen opgenomen (geweest) met covid-19. Dat zijn er 4 meer dan een week eerder. De afgelopen week overleden er landelijk 9 mensen aan het coronavirus. Een week eerder waren dat er 7.

Het reproductiegetal, het getal wat aangeeft hoeveel mensen iemand met het coronavirus kan besmetten, is iets gestegen. Vorige week was er een reproductiegetal van 1,29. Het was toen voor het eerst sinds 15 maart dat het reproductiegetal geheel boven de 1,0 lag, zo meldde het RIVM op haar website.

Zorgen
De afgelopen week namen de zorgen over het toenemend aantal coronabesmettingen toe. Afgelopen woensdag riep minister Grapperhaus tijdens een speciale persbijeenkomst de burgers op om waakzaam te zijn en zich aan de regels te houden. Op vrijdag maakte diezelfde minister na een overleg bekend dat er een onderzoek zal gaan plaatsvinden naar het nut van mondkapjes. Steeds meer mensen riepen de afgelopen week op om dat te verplichten, net als in vele andere landen in Europa, zoals ook in buurland België. Daar stijgt het aantal besmettingen snel, met name in de regio Antwerpen. Ook coronagezant Feike Sijbesma riep in een interview met het NRC op om maatregelen te nemen, om een tweede lockdown te voorkomen.

Testen
De afgelopen week steeg het ook het aantal afgenomen testen. In de GGD-teststraten kwamen 23.000 mensen afgelopen week langs voor een test. Ook in Limburg steeg het aantal afgenomen testen in verband met covid-19. Bij de GGD-Zuid Limburg werden afgelopen week 3.094 mensen getest en bij de GGD in Noord-Limburg lieten 2.538 mensen zich testen. In totaal hebben zich 28.254 mensen in Limburg zich laten testen sinds 1 juni, toen de teststraten open gingen. De GGD liet ook weten ook voor de komende periode voldoende testcapaciteit te hebben.

Lees ook: Meer coronatesten afgenomen in Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen