Overslaan en naar de inhoud gaan

Eén dag school, één dag sporten in Oirsbeek

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2020 - 22:13

De dagen dat kinderen in Oirsbeek niet naar school gaan, kunnen ze sporten op het sportveld dat pal naast de school ligt.

Voormalig voetballer Hans Erkens is initiatiefnemer van het project op sportpark de Oirsprong. Erkens zag meteen dat er mogelijkheden waren om sport en bewegen te combineren met school.

Samenwerking
In samenwerking met basisschool de Sprong en sportstichting Ecsplore werd in enkele dagen een compleet sportprogramma voor de kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar uit de grond gestampt. De mensen die door Erkens werden benaderd waren meteen enthousiast.

Ruimte voor de ouders
De ouders van de kinderen die komen sporten vinden het ook een goed idee. "Het geeft zowel de kinderen als ook de ouders die thuis moeten werken iets meer ruimte", aldus Joanna Coenen die net haar dochtertje naar het sportpark heeft gebracht.

Tot aan het hek
De ouders mogen in verband met de maatregelen niet verder komen dan het hek. Voor de allerkleinsten is het soms nog lastig om afscheid van vader of moeder te nemen. Het merendeel van de jeugdige sporters rent direct door naar het vak waar de warming-up wordt gegeven.

Stormbaan
De spellen variëren van tikkertje, estafette, ringgooien tot een voetbalwedstrijd. Hoogtepunt is letterlijk en figuurlijk de uitgezette stormbaan op een metershoog luchtkussen.

Rendement
Directeur Ward Wijnands van basisschool de Sprong is tevreden met de samenwerking. "Dit geeft aan dat de intensieve samenwerking van de afgelopen maanden nu zijn rendement opbrengt. In een korte tijd is dit alles geregeld."

Kinderen niet laten ploeteren
De kinderen hoeven geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden, in tegenstelling tot de begeleiders. Soms is het echter lastig om je als vrijwilliger te beheersen om kinderen met problemen te helpen. Vrijwilliger Raymond Kok heeft minutenlang met lede ogen toegekeken hoe een kind zijn schoen niet aan krijgt. Uiteindelijk besluit hij dan toch maar het kind te helpen. "Het is de keuze die je maakt. Laat je een kind hier minutenlang ploeteren of ga je ze dan toch maar even helpen". aldus Kok.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen