Overslaan en naar de inhoud gaan

Een borstbeeld voor Nico Ploum

Geplaatst opdonderdag 28 november 2019 - 22:37

De Kerkraadse dichter, zanger en componist Nico Ploum heeft vijftien jaar na zijn dood een borstbeeld gekregen.

Het beeld is donderdagavond onthuld door burgemeester Petra Dassen en Angelica Fennell-Ploum, de dochter van de Kerkraadse kunstenaar.

Crowdfunding
Het borstbeeld van Ploum staat in de foyer van HuB, de bibliotheek van Kerkrade. Geld om het kunstwerk te realiseren is door de Stichting Kirchröadsjer Sjpetsialiteet opgehaald door middel van crowdfunding. Die stichting is in januari 2019 opgetuigd om geld in te zamelen voor het borstbeeld.

Dialect
Ploum schreef veel liedjes en gedichtjes in het Kerkraads dialect. Zijn bekendste lied is Kirchröadsjer Maedsjer. Ploum overleed in 2004.

Na de onthulling vond in Theater Kerkrade de première van de L1-documentaire over Nico Ploum plaats.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen