Overslaan en naar de inhoud gaan

'Eén basisschool voor Doenrade, Jabeek en Bingelrade'

Geplaatst opzaterdag 21 maart 2015 - 8:22

Voor de dorpen Doenrade, Jabeek en Bingelrade moet één schoollocatie komen. Dat willen schoolbesturen Innovo en Kindante.

Dit is nodig om onderwijs in het gebied voor de toekomst te behouden.

Ingrijpen noodzakelijk
Volgens de schoolbesturen is ingrijpen noodzakelijk. "Het is op termijn één school voor de drie dorpen of helemaal géén school", zegt Sjef Weijman, projectleider spreiding en huisvesting bij Kindante.

Scholen
Kindante heeft de Sint Jozefschool in Doenrade (88 leerlingen) onder haar hoede, Innovo is het bestuur waar Sint Gertrudis in Jabeek (82) en De Spil in Bingelrade (84) onder vallen. De Spil en Sint Gertrudis liggen in Onderbanken, Sint Jozef in Schinnen.

Minder leerlingen
De scholen kampen met teruglopende leerlingenaantallen. In april 2013 liet Kindante al weten dat het voortbestaan van de Sint Jozefschool in gevaar is wegens de lage leerlingenaantallen. Daarna zijn in Schinnen nodige acties geweest om de school te behouden.

Akkoord
De schoolbesturen zijn in principe akkoord met de overgang van Sint Jozef naar Innovo. Maar Innovo wil dit alleen als zij ook - op termijn - een unilocatie kunnen realiseren voor de drie dorpen.Waar deze school zou moeten komen en per wanneer is nog niet bekend.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Scholen gaan samen in Doenrade
Mogelijk toch nieuwe school in Bingelrade
Geen nieuwe school in Onderbanken
Samengaan scholen omgeving Doenrade onzeker
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen