Overslaan en naar de inhoud gaan

'Eén basisschool voor Doenrade, Jabeek en Bingelrade'

Geplaatst opzaterdag 21 maart 2015 - 8:22

Voor de dorpen Doenrade, Jabeek en Bingelrade moet één schoollocatie komen. Dat willen schoolbesturen Innovo en Kindante.

Dit is nodig om onderwijs in het gebied voor de toekomst te behouden.

Ingrijpen noodzakelijk
Volgens de schoolbesturen is ingrijpen noodzakelijk. "Het is op termijn één school voor de drie dorpen of helemaal géén school", zegt Sjef Weijman, projectleider spreiding en huisvesting bij Kindante.

Scholen
Kindante heeft de Sint Jozefschool in Doenrade (88 leerlingen) onder haar hoede, Innovo is het bestuur waar Sint Gertrudis in Jabeek (82) en De Spil in Bingelrade (84) onder vallen. De Spil en Sint Gertrudis liggen in Onderbanken, Sint Jozef in Schinnen.

Minder leerlingen
De scholen kampen met teruglopende leerlingenaantallen. In april 2013 liet Kindante al weten dat het voortbestaan van de Sint Jozefschool in gevaar is wegens de lage leerlingenaantallen. Daarna zijn in Schinnen nodige acties geweest om de school te behouden.

Akkoord
De schoolbesturen zijn in principe akkoord met de overgang van Sint Jozef naar Innovo. Maar Innovo wil dit alleen als zij ook - op termijn - een unilocatie kunnen realiseren voor de drie dorpen.Waar deze school zou moeten komen en per wanneer is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Scholen gaan samen in Doenrade
Mogelijk toch nieuwe school in Bingelrade
Geen nieuwe school in Onderbanken
Samengaan scholen omgeving Doenrade onzeker
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen