Overslaan en naar de inhoud gaan

'Eén basisschool voor Doenrade, Jabeek en Bingelrade'

Geplaatst opzaterdag 21 maart 2015 - 8:22

Voor de dorpen Doenrade, Jabeek en Bingelrade moet één schoollocatie komen. Dat willen schoolbesturen Innovo en Kindante.

Dit is nodig om onderwijs in het gebied voor de toekomst te behouden.

Ingrijpen noodzakelijk
Volgens de schoolbesturen is ingrijpen noodzakelijk. "Het is op termijn één school voor de drie dorpen of helemaal géén school", zegt Sjef Weijman, projectleider spreiding en huisvesting bij Kindante.

Scholen
Kindante heeft de Sint Jozefschool in Doenrade (88 leerlingen) onder haar hoede, Innovo is het bestuur waar Sint Gertrudis in Jabeek (82) en De Spil in Bingelrade (84) onder vallen. De Spil en Sint Gertrudis liggen in Onderbanken, Sint Jozef in Schinnen.

Minder leerlingen
De scholen kampen met teruglopende leerlingenaantallen. In april 2013 liet Kindante al weten dat het voortbestaan van de Sint Jozefschool in gevaar is wegens de lage leerlingenaantallen. Daarna zijn in Schinnen nodige acties geweest om de school te behouden.

Akkoord
De schoolbesturen zijn in principe akkoord met de overgang van Sint Jozef naar Innovo. Maar Innovo wil dit alleen als zij ook - op termijn - een unilocatie kunnen realiseren voor de drie dorpen.Waar deze school zou moeten komen en per wanneer is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Scholen gaan samen in Doenrade
Mogelijk toch nieuwe school in Bingelrade
Geen nieuwe school in Onderbanken
Samengaan scholen omgeving Doenrade onzeker
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen