Overslaan en naar de inhoud gaan

'Eén basisschool voor Doenrade, Jabeek en Bingelrade'

Geplaatst opzaterdag 21 maart 2015 - 8:22

Voor de dorpen Doenrade, Jabeek en Bingelrade moet één schoollocatie komen. Dat willen schoolbesturen Innovo en Kindante.

Dit is nodig om onderwijs in het gebied voor de toekomst te behouden.

Ingrijpen noodzakelijk
Volgens de schoolbesturen is ingrijpen noodzakelijk. "Het is op termijn één school voor de drie dorpen of helemaal géén school", zegt Sjef Weijman, projectleider spreiding en huisvesting bij Kindante.

Scholen
Kindante heeft de Sint Jozefschool in Doenrade (88 leerlingen) onder haar hoede, Innovo is het bestuur waar Sint Gertrudis in Jabeek (82) en De Spil in Bingelrade (84) onder vallen. De Spil en Sint Gertrudis liggen in Onderbanken, Sint Jozef in Schinnen.

Minder leerlingen
De scholen kampen met teruglopende leerlingenaantallen. In april 2013 liet Kindante al weten dat het voortbestaan van de Sint Jozefschool in gevaar is wegens de lage leerlingenaantallen. Daarna zijn in Schinnen nodige acties geweest om de school te behouden.

Akkoord
De schoolbesturen zijn in principe akkoord met de overgang van Sint Jozef naar Innovo. Maar Innovo wil dit alleen als zij ook - op termijn - een unilocatie kunnen realiseren voor de drie dorpen.Waar deze school zou moeten komen en per wanneer is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Scholen gaan samen in Doenrade
Mogelijk toch nieuwe school in Bingelrade
Geen nieuwe school in Onderbanken
Samengaan scholen omgeving Doenrade onzeker
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen