Overslaan en naar de inhoud gaan

Eén balie voor arbeidsmigranten en studenten Zuid-Limburg

Geplaatst opvrijdag 25 september 2020 - 5:28

Studenten en arbeidsmigranten kunnen voortaan in Zuid-Limburg bij één overheidsloket terecht, om binnen één dag een verblijfsvergunning te kunnen regelen.

Via dit loket krijgen ze sneller een burgerservicenummer. Ook worden ze er geholpen met onder meer inschrijving in hun woonplaats of advies over wonen en werken in de regio.

Expats
Het gaat om een proef van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en alle Zuid-Limburgse gemeenten, die donderdag tekenden voor deelname en samenwerking in dit project. Via het loket kunnen de buitenlandse werkers en studenten alle noodzakelijke stappen voor vestiging in Nederland doorlopen, maakte het zogeheten Expat Centre Maastricht Region donderdag bekend.

Proef
Het expatcentrum is in januari samen met de IND en de gemeente Maastricht een proef gestart met het versneld inschrijven van buitenlandse werkers en studenten. Die proef, die leidt tot een grote tijdwinst, wordt nu uitgebreid over heel Zuid-Limburg tot en met Echt-Susteren. De proef loopt tot juli 2021.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen