Overslaan en naar de inhoud gaan

Eén afdeling Zuyderland weer open na uitbraak Norovirus

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 18:39

Eén afdeling is weer geopend in het Zuyderland Medisch Centrum na een uitbraak van Norovirus.

Dit laat het ziekenhuis weten.

Ouderenzorg
Door de uitbraak gold in Sittard-Geleen tijdelijk een opnamestop bij afdeling West 52, een afdeling voor ouderenzorg. Deze afdeling is weer open. Wel is er een nog tijdelijke opnamestop op verpleegafdeling 8 en 11 in Heerlen.

Operaties
Volgens Zuyderland heeft de uitbraak van het virus, dat buikgriep veroorzaakt, geen gevolgen voor de spoedopname. Wel is een aantal operaties afgezegd. Het ging hierbij om 'planbare ingrepen'. Deze operaties worden opnieuw ingepland.

De ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen hebben extra hygiënemaatregelen getroffen om de virusuitbraak te bestrijden.

Lees ook: Zuyderland getroffen door norovirus: operaties afgezegd

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen