Overslaan en naar de inhoud gaan

Eén aanhouding bij Lottums amfetaminelab

Geplaatst opmaandag 26 april 2021 - 10:39

De politie heeft de bewoner van het huis met de bijbehorende loods in Lottum waar vrijdag een amfetaminelabaratorium werd aangetroffen, aangehouden. De persoon wordt verdacht van betrokkenheid bij het produceren van drugs.

Volgens een woordvoerder is het niet uitgesloten dat maandag meerdere aanhoudingen volgen.

Lees ook: 'Nog hele weekend onderzoek na inval Lottum'

Heimelijke informatie
Op basis van 'heimelijk ingewonnen informatie' viel de politie vrijdagavond de loods aan de Houthuizerweg in Lottum met veel machtsvertoon binnen. Bij de actie waren een speciaal team van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), agenten met honden en een politiedrone gemoeid. In de loods stonden talloze jerrycans en grote metalen ketels die gebruikt werden voor de productie van amfetamine.

Amfetamine is de werkzame stof in drugs zoals XTC of speed. De politie waarschuwt dat de productie en opslag ervan een groot risico vormen voor omliggend gebied.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen