Edith Schippers nieuwe baas DSM Nederland

Oud-minister Edith Schippers wordt het nieuwe hoofd van DSM Nederland, dat in Sittard de hoofdvestiging heeft.

Archief omstreden inseminatiearts opengesteld

Het archief van de omstreden spermadokter Jan Karbaat van Medisch Centrum Bijdorp in Barendrecht wordt opengesteld voor donorkinderen, ouders en donoren.

Landgraaf schrijft informateur over herindelingsdwang

De wethouders van Landgraaf en de drie fracties die tegen een herindeling met Heerlen zijn, hebben een open brief aan informateur Edith Schippers ondertekend.

Twittervideo aan informateur: boeren willen eigen minister

De Limburgse landbouwbond LLTB heeft zich woensdag via een Twitterfilmpje rechtstreeks tot kabinetsinformateur Edith Schippers gericht.

Lobby voor komst grote EU-instelling naar Zuid-Limburg

Het CDA in Maastricht, de grootste partij in de stad, is een 'massieve' lobby gestart om een grote Europese instelling naar Zuid-Limburg te halen.

Sportzone Limburg geen proefproject voor topsport

De Sportzone Limburg wordt geen proefproject voor de ontwikkeling van topsport. Een motie van het CDA in de Tweede Kamer waarin dat werd gevraagd, haalde het niet.

Tandartspraktijk Berg en Terblijt weer in orde

Tandartspraktijk Dental Reizen uit Berg en Terblijt voldoet aan de eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en staat niet langer onder verscherpt toezicht.

Maastrichtse pastoor woest over euthanasieplan

De Maastrichtse pastoor Jack Honings is woest over het plan van het kabinet om euthanasie mogelijk te maken voor ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

Tijgermug gevonden bij vrachtwagenhandel Weert

Bij een handelaar in gebruikte vrachtwagens in Weert is de Aziatische tijgermug opgedoken.

GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende

GroenLinks in Maastricht vindt de distributie van jodiumpillen aan alleen jongeren tot 18 jaar en zwangeren onvoldoende.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts