Edith Schippers nieuwe baas DSM Nederland

Oud-minister Edith Schippers wordt het nieuwe hoofd van DSM Nederland, dat in Sittard de hoofdvestiging heeft.

Archief omstreden inseminatiearts opengesteld

Het archief van de omstreden spermadokter Jan Karbaat van Medisch Centrum Bijdorp in Barendrecht wordt opengesteld voor donorkinderen, ouders en donoren.

Landgraaf schrijft informateur over herindelingsdwang

De wethouders van Landgraaf en de drie fracties die tegen een herindeling met Heerlen zijn, hebben een open brief aan informateur Edith Schippers ondertekend.

Twittervideo aan informateur: boeren willen eigen minister

De Limburgse landbouwbond LLTB heeft zich woensdag via een Twitterfilmpje rechtstreeks tot kabinetsinformateur Edith Schippers gericht.

Lobby voor komst grote EU-instelling naar Zuid-Limburg

Het CDA in Maastricht, de grootste partij in de stad, is een 'massieve' lobby gestart om een grote Europese instelling naar Zuid-Limburg te halen.

Sportzone Limburg geen proefproject voor topsport

De Sportzone Limburg wordt geen proefproject voor de ontwikkeling van topsport. Een motie van het CDA in de Tweede Kamer waarin dat werd gevraagd, haalde het niet.

Tandartspraktijk Berg en Terblijt weer in orde

Tandartspraktijk Dental Reizen uit Berg en Terblijt voldoet aan de eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en staat niet langer onder verscherpt toezicht.

Maastrichtse pastoor woest over euthanasieplan

De Maastrichtse pastoor Jack Honings is woest over het plan van het kabinet om euthanasie mogelijk te maken voor ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

Tijgermug gevonden bij vrachtwagenhandel Weert

Bij een handelaar in gebruikte vrachtwagens in Weert is de Aziatische tijgermug opgedoken.

GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende

GroenLinks in Maastricht vindt de distributie van jodiumpillen aan alleen jongeren tot 18 jaar en zwangeren onvoldoende.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV