Overslaan en naar de inhoud gaan

Edelsteentherapeut (80) cel in voor ontucht met patiënten

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 16:45

Ondanks zijn hoge leeftijd moet een 80-jarige man, die jaren werkzaam was als edelsteentherapeut in Swolgen, tien maanden de cel in voor het plegen van ontucht met vrouwen.

Ook mag hij vijf jaar het beroep van hulpverlener niet uitoefenen, zo heeft de rechtbank in Roermond vrijdag besloten.

Misbruik
De bejaarde man, die vanuit zijn praktijk in Swolgen edelstenen gebruikte om allerlei kwaaltjes van patiënten te behandelen, heeft zich tussen 2010 en 2016 tegenover vier vrouwen als hulpverlener gepresenteerd. Volgens de rechtbank deed hij dat met zogenaamd beste bedoelingen, maar maakte hij vervolgens misbruik van het vertrouwen van zijn patiënten.

Poedelnaakt
De slachtoffers werden door de vrouw van de bejaarde man, die werkzaam was als psychologe, doorverwezen naar de edelstenenpraktijk. Daar gaf de man edelstenenmassages, die de vrouwen naakt moesten ondergaan. Tijdens deze sessies vonden de ontuchtige handelingen plaats. Zo moesten de patiënten onder meer een edelstenen staaf in zijn anus inbrengen, masseerde en likte hij de borsten van zijn slachtoffers en betastte hij hun geslachtsdelen.

Zijn vrouw wist van niets
Zijn vrouw is door de rechtbank vrijgesproken. Uit het dossier is gebleken dat de echtgenote niet wist dat haar man zich tijdens therapiesessies schuldig maakte aan het plegen van ontuchtige handelingen bij zijn vrouwelijke patiënten.

Geen sorry, geen medeleven
Volgens de rechters heeft de senior op ernstige wijze inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van zijn slachtoffers. Zij kampen nog steeds met psychische problemen. De rechtbank rekent hem aan dat hij op geen enkele manier verantwoordelijkheid nam voor zijn daden. Zelfs een spijtbetuiging was te veel.

Zelfmedelijden
"De verdachte heeft uitsluitend verklaard over de gevolgen die de strafzaak voor hem hebben gehad, bijvoorbeeld dat hij zijn wapenvergunning door deze strafzaak is kwijtgeraakt en dit hem zeer zwaar valt. Dat de verdachte de laakbaarheid van zijn eigen handelen niet inziet, baart de rechtbank grote zorgen", leggen de rechters uit.

Bovenop de tien maanden cel legde de rechtbank nog eens vijf maanden voorwaardelijk op. De edelsteentherapeut moet ook ruim 15.000 euro schadevergoeding betalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen