Overslaan en naar de inhoud gaan

Edelchemie draait op voor opruimen fabrieksterrein

Geplaatst opwoensdag 20 april 2016 - 11:18

Het voormalige recyclingbedrijf Edelchemie in Panheel moet opdraaien voor de kosten die de provincie heeft gemaakt om het voormalige fabrieksterrein te saneren.

De Raad van State heeft dat woensdag beslist.

Provincie ruimt op
In 2013 gaven de provincie Limburg en de gemeente Maasgouw de eigenaar 22 weken de tijd om het chemisch afval en afvalwater op het terrein van Edelchemie op te ruimen. Omdat binnen die termijn niet alles werd opgeruimd, greep de provincie zelf in om het terrein helemaal te saneren. De kosten daarvoor werden verhaald op Edelchemie.

In totaal moeten Edelchemie en zusterbedrijf Phoenica nu 990.000 euro terugbetalen aan de provincie.

Op slot
Recyclingbedrijf Edelchemie in Panheel sloot in 2005 de poorten, maar het chemisch afval op het terrein bleef er sindsdien liggen. In 2012 deed de provincie het fabrieksterrein op slot, omdat die stoffen voor acuut gevaar zouden zorgen. De rechtbank oordeelde daar later over dat de provincie het gevaar overdreef. Dat vindt nu ook de Raad van State.

Lees hier eerdere berichten over Edelchemie

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vanaf maandag vijf zittingsdagen voor zaak-Edelchemie
Oud-directeur Edelchemie voelt zich 'geweldig mishandeld'
Rechtszaak Edelchemie gaat verder: 5 vragen en antwoorden
Eis 16 maanden cel tegen Edelchemie-directeur Nevels (82)
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen