Overslaan en naar de inhoud gaan

Economen: 'Huizenprijzen in Limburg minst gestegen'

Geplaatst opvrijdag 26 januari 2018 - 6:39

Heb je het afgelopen jaar in Limburg een huis gekocht? Dan heb je waarschijnlijk een goede deal gesloten. In onze provincie zouden de huizenprijzen in 2017 namelijk het minst zijn gestegen.

Dat zeggen de economen van ABN AMRO in een rapport over de woningmarkt. Deze trend zet volgens hen in 2018 door.

Stijgingen
Naar schatting is de gemiddelde huizenprijs in Nederland over heel 2017 met 7,5 procent gestegen. In de provincies Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland en Flevoland stegen de prijzen voor een woning het hardst. Zeeland en Limburg sloten de rij met de laagste stijging.

Herstel
Daarmee spreken de kenners van een herstel van de woningmarkt. De verwachting is dat dit doorzet. Naar verwachting zal de prijs van een koopwoning in Nederland dit jaar gemiddeld met 6 procent stijgen.

Naast de stijging van de huizenprijzen, zit er ook een stijging in het aantal verkochte woningen. Ook deze lijn zal naar verwachting in 2018 doorzetten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen