Overslaan en naar de inhoud gaan

ECI Cultuurfabriek: 'Wij doen niet aan testen voor toegang'

Geplaatst opzaterdag 29 mei 2021 - 20:42

Bioscopen, theaters, poppodia en musea mogen vanaf zaterdag 5 juni onder voorwaarden hun deuren weer openen. Met een toegangstest zouden er meer bezoekers binnen kunnen, maar de ECI Cultuurfabriek doet hier niet aan mee.

De Limburgse cultuursector is blij met het besluit tot heropening, weet Joery Wilbers, directeur van de ECI Cultuurfabriek in Roermond.

Geen toegangstest
"Het testen voor toegang wordt met minder gejuich ontvangen. Wij doen het hier in Roermond in ieder geval niet. En ik weet dat er ook in Sittard-Geleen niet getest zal worden voor toegang", zei Wilbers zaterdagavond in L1mburg Centraal.

"We accepteren dat er 50 mensen binnen mogen vanaf volgende week. Bij de volgende stap mogen er alweer 100 mensen binnen."

Uitkomst voor mooie acts
Toch kan Wilbers wel begrijpen dat sommige instellingen in specifieke gevallen een uitzondering maken. "Stel: je hebt een grote popzaal, zoals bijvoorbeeld de Muziekgieterij in Maastricht, en je hebt nog een mooie act staan waar je meer mensen voor toe wil laten, dan biedt testen voor toegang wel een uitkomst."

Bij theaters is het animo hiervoor zo'n fifty-fifty, weet Wilbers. "Bij de poppodia denk ik dat het erg afhangt van het programma."

Versoepelingen
Vanaf zaterdag 5 juni mag de culturele sector de deuren weer openen. Wel gelden er specifieke voorwaarden. Zo moet er bij bioscopen, filmhuizen, poppodia en theaters gereserveerd worden, een gezondheidscheck gedaan worden en zijn er vaste zitplaatsen. Een reservering is voor maximaal vier personen, kinderen tot en met twaalf jaar en huishoudens uitgezonderd.

Per ruimte of zaal geldt een maximum van vijftig bezoekers op anderhalve meter afstand. In musea mag één bezoekers per 10 vierkante meter aanwezig zijn.

Uitzondering
Een uitzondering wordt gemaakt voor grote zalen met een capaciteit van 1000 vaste zitplaatsen of meer. Hier mogen maximaal 250 personen op anderhalve meter afstand zitten. Dit is exclusief personeel.

Draaiboeken liggen klaar
Voor de theaters, filmhuizen en poppodia zal het even omschakelen zijn komende week, maar iedereen heeft er zin in. "De draaiboeken liggen klaar. De uitvoeringsplannen, voor communicatie en marketing, liggen klaar. We kunnen ons dus opmaken voor een hele mooie culturele periode, een hele mooie start van een prachtige zomer", verwacht Joery Wilbers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen