Overslaan en naar de inhoud gaan

ECI Cultuurfabriek strikt helft Milli Vanilli

Geplaatst opdinsdag 10 april 2018 - 11:28

De helft van het roemruchte duo Milli Vanilli komt op 28 april naar de ECI Cultuurfabriek in Roermond.

Fab Morvan staat dan op de bühne van de grote zaal van de Roermondse poptempel. Zijn muzikale wederhelft Rob Pilatus is al in 1998 overleden.

Wereldhits
Eind jaren tachtig scoorde het duo wereldhits met de nummers Girl you know it's true en Girl I'm gonna miss you. In 1990 won Milli Vanilli zelfs een Grammy.

Schandaal
Die prijs hebben ze later ook weer moeten inleveren. Dit omdat Morvan en Pilatus niet zelf zongen, maar playbackten. Producer Frank Farian, die ook het brein was achter Boney M., had het knappe tweetal ingehuurd omdat hij de eigenlijke zangers niet knap genoeg vond.

Nadat Milli Vanilli hun Grammy had teruggeven, ging het bergafwaarts met de band. Pilatus stierf aan vermoedelijk een overdosis, nadat hij al een zelfmoordpoging had gedaan.

Solo
Morvan ging toch door als zanger. Hij treedt sindsdien als solo-artiest op. Zo was hij onlangs nog op televisie te zien in de programma's Jinek en RTL Koffietijd. Laatst heeft hij ook nog een optreden gegeven in Paradiso in Amstrerdam.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen