Overslaan en naar de inhoud gaan

Echtpaar uit Vaals slachtoffer van WhatsApp-fraude

Geplaatst opvrijdag 17 september 2021 - 7:29

Een echtpaar uit Vaals is begin mei slachtoffer geworden van WhatsApp-fraude. Ze kregen een appje van hun 'zoon' en maakten geld over. De oplichter pinde dat bedrag direct bij een geldautomaat in Nieuwegein.

De beveiligingscamera bij de pinautomaat heeft een scherp beeld van de man gemaakt. De politie heeft zijn foto gepubliceerd in de hoop de oplichter op te sporen.

WhatsApp
Het echtpaar dacht een berichtje van hun zoon te hebben gekregen. Hij had een nieuw nummer en vroeg om hun hulp. Bij het kopen van een laptop was hij in de problemen gekomen en hij hoopt dat zijn ouders hem daarbij wilden helpen. Omdat ze wisten dat hun kleindochter een laptop cadeau zou krijgen, geloofden ze het verhaal.

Tijdens het appen kreeg het echtpaar wel argwaan. Toch wist de oplichter hen ervan te overtuigen om ruim 2000 euro over te maken.

Pinautomaat
Nog geen tien minuten later werd het geld van de rekening gehaald, bij een pinautomaat aan de Schakelstede in Nieuwegein. Hoe de man aan de pinpas is gekomen, is nog niet helemaal duidelijk. De man kwam bij het pinnen haarscherp in beeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen