Overslaan en naar de inhoud gaan

Echtpaar uit Roermond veroordeeld om bijstandsfraude

Geplaatst opwoensdag 26 juli 2017 - 15:34

Een echtpaar uit Roermond is door de rechtbank veroordeeld voor bijstandsfraude. De 64-jarige man en zijn 59-jarige vrouw kregen een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden opgelegd.

De man en de vrouw ontvingen sinds 1996 een uitkering van de gemeente Roermond.

Meegeprofiteerd
Tijdens die periode handelde de man ook in oud ijzer. Het geld dat de man hiermee verdiende gaf hij niet op. Dit deed hij bewust. De vrouw heeft de handel van haar man toegestaan en meegeprofiteerd van de inkomsten.

Bijna 210.000 euro.
De rechtbank achtte het bewezen dat zij over een periode van bijna 10 jaar de gemeente hebben benadeeld voor een totaalbedrag van € 90.250,-. Dit bedrag viel overigens fors lager uit dan het bedrag, dat de gemeente onterecht had uitgekeerd: bijna 210.000 euro. De rechtbank stelde een lager bedrag vast, omdat er onder andere een gedeelte van de periode was verjaard.

Anonieme tip
Na een anonieme tip kwam de gemeente de fraudeurs op het spoor. Beide verdachten werden aangehouden en uitgebreid verhoord. De ten onrechte betaalde uitkering wordt door de Gemeente Roermond volledig teruggevorderd.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Man steelt enveloppen van gemeente en wordt veroordeeld
Toekomst rechtbanken veiliggesteld
Celstraf voor 'vergeten' steekpartij in Roermond
Rechtspraak: structureel miljoenentekort in begroting
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen