Overslaan en naar de inhoud gaan

Echt-Susteren supersloom met antwoorden op simpele vragen

Geplaatst opdonderdag 19 september 2019 - 7:31

De gemeente Echt-Susteren heeft meer dan een maand nodig om een eenvoudige vraag van een inwoner te beantwoorden. Dit terwijl overheidsorganisaties verplicht zijn binnen twee werkdagen antwoord te geven op burgervragen.

Ook de gemeenten Gennep, Weert, Beekdaelen en Eijsden-Margraten lukt het niet om aan deze termijn te voldoen. Dat blijkt uit onderzoek van belangenorganisatie 'Wij Verdienen Beter'.

Eenvoudige vragen
Het gaat hierbij om eenvoudige vragen die gaan over bekende feiten of procedures, zoals openingstijden, parkeerregels en vergunningprocedures. Van de 31 Limburgse gemeenten lukte het 26 gemeenten wel binnen twee werkdagen te antwoorden.

Twee maanden
Weert reageerde binnen een week. Beekdaelen en Eijsden-Margraten beantwoordden een vraag binnen een maand. Echt-Susteren, ten slotte, had meer dan een maand nodig, nadat de vraag nogmaals was ingestuurd.

Stijging
Landelijk gezien is het aantal gemeenten dat voldoet aan de termijn gestegen van 62 procent in 2018 naar 86 procent nu. In totaal was nog 14 procent te laat. Dat zijn voornamelijk kleinere gemeenten. In Limburg lag dat percentage iets hoger met 16 procent.

Privacy
Verder blijkt uit het onderzoek dat gemeenten zich bewuster worden van de privacy van mensen. Het aantal gemeenten dat onnodige informatie vraagt, zoals adres, gender, woonplaats en telefoonnummer, is gedaald. De gemeenten Leudal, Maastricht en Eijsden-Margraten doen dit wel nog. Geen enkele gemeente vraagt naar een Burgerservicenummer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen