Overslaan en naar de inhoud gaan

Echt-Susteren supersloom met antwoorden op simpele vragen

Geplaatst opdonderdag 19 september 2019 - 7:31

De gemeente Echt-Susteren heeft meer dan een maand nodig om een eenvoudige vraag van een inwoner te beantwoorden. Dit terwijl overheidsorganisaties verplicht zijn binnen twee werkdagen antwoord te geven op burgervragen.

Ook de gemeenten Gennep, Weert, Beekdaelen en Eijsden-Margraten lukt het niet om aan deze termijn te voldoen. Dat blijkt uit onderzoek van belangenorganisatie 'Wij Verdienen Beter'.

Eenvoudige vragen
Het gaat hierbij om eenvoudige vragen die gaan over bekende feiten of procedures, zoals openingstijden, parkeerregels en vergunningprocedures. Van de 31 Limburgse gemeenten lukte het 26 gemeenten wel binnen twee werkdagen te antwoorden.

Twee maanden
Weert reageerde binnen een week. Beekdaelen en Eijsden-Margraten beantwoordden een vraag binnen een maand. Echt-Susteren, ten slotte, had meer dan een maand nodig, nadat de vraag nogmaals was ingestuurd.

Stijging
Landelijk gezien is het aantal gemeenten dat voldoet aan de termijn gestegen van 62 procent in 2018 naar 86 procent nu. In totaal was nog 14 procent te laat. Dat zijn voornamelijk kleinere gemeenten. In Limburg lag dat percentage iets hoger met 16 procent.

Privacy
Verder blijkt uit het onderzoek dat gemeenten zich bewuster worden van de privacy van mensen. Het aantal gemeenten dat onnodige informatie vraagt, zoals adres, gender, woonplaats en telefoonnummer, is gedaald. De gemeenten Leudal, Maastricht en Eijsden-Margraten doen dit wel nog. Geen enkele gemeente vraagt naar een Burgerservicenummer.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen