Overslaan en naar de inhoud gaan

Echt-Susteren mag naar rechter voor onteigening pand

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2015 - 7:06

De gemeente Echt-Susteren mag de rechter vragen om onteigening van de voormalige Jan Linders-supermarkt van Gerard Peters in het centrum van Susteren.

Dat blijkt uit een besluit van het rijk.

Parkeerplaatsen
Echt-Susteren wil op de plek van de supermarkt een plein met parkeerplaatsen aanleggen. Omdat het (nog) niet lukt om met Peters tot een minnelijke schikking te komen, is de gemeente een onteigeningsprocedure gestart.

Wethouder Peter Pustjens (CDA) legt uit dat de weg nog niet vrij is voor sloop van de supermarkt. "Dit is een eerste stapje. We kunnen nu naar de rechtbank en die bepaalt of er daadwerkelijk mag worden onteigend.”

Winkels
Peters heeft de Kroon met succes verzocht om op een strook van 422 vierkante meter zelf winkels met bovenwoningen te mogen bouwen. Dat stuk mag dus niet worden onteigend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Flinke uitbreiding vakantiepark Hommelheide Susteren
Susteren heeft beste cafetaria van Limburg
Beste friettent van Limburg ligt in Susteren
Aldi vangt opnieuw bot in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen