Overslaan en naar de inhoud gaan

Echt-Susteren mag naar rechter voor onteigening pand

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2015 - 7:06

De gemeente Echt-Susteren mag de rechter vragen om onteigening van de voormalige Jan Linders-supermarkt van Gerard Peters in het centrum van Susteren.

Dat blijkt uit een besluit van het rijk.

Parkeerplaatsen
Echt-Susteren wil op de plek van de supermarkt een plein met parkeerplaatsen aanleggen. Omdat het (nog) niet lukt om met Peters tot een minnelijke schikking te komen, is de gemeente een onteigeningsprocedure gestart.

Wethouder Peter Pustjens (CDA) legt uit dat de weg nog niet vrij is voor sloop van de supermarkt. "Dit is een eerste stapje. We kunnen nu naar de rechtbank en die bepaalt of er daadwerkelijk mag worden onteigend.”

Winkels
Peters heeft de Kroon met succes verzocht om op een strook van 422 vierkante meter zelf winkels met bovenwoningen te mogen bouwen. Dat stuk mag dus niet worden onteigend.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Flinke uitbreiding vakantiepark Hommelheide Susteren
Susteren heeft beste cafetaria van Limburg
Beste friettent van Limburg ligt in Susteren
Aldi vangt opnieuw bot in Heerlen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen