Overslaan en naar de inhoud gaan

Echt-Susteren mag naar rechter voor onteigening pand

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2015 - 7:06

De gemeente Echt-Susteren mag de rechter vragen om onteigening van de voormalige Jan Linders-supermarkt van Gerard Peters in het centrum van Susteren.

Dat blijkt uit een besluit van het rijk.

Parkeerplaatsen
Echt-Susteren wil op de plek van de supermarkt een plein met parkeerplaatsen aanleggen. Omdat het (nog) niet lukt om met Peters tot een minnelijke schikking te komen, is de gemeente een onteigeningsprocedure gestart.

Wethouder Peter Pustjens (CDA) legt uit dat de weg nog niet vrij is voor sloop van de supermarkt. "Dit is een eerste stapje. We kunnen nu naar de rechtbank en die bepaalt of er daadwerkelijk mag worden onteigend.”

Winkels
Peters heeft de Kroon met succes verzocht om op een strook van 422 vierkante meter zelf winkels met bovenwoningen te mogen bouwen. Dat stuk mag dus niet worden onteigend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Flinke uitbreiding vakantiepark Hommelheide Susteren
Susteren heeft beste cafetaria van Limburg
Beste friettent van Limburg ligt in Susteren
Aldi vangt opnieuw bot in Heerlen
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen