Overslaan en naar de inhoud gaan

Echt krijgt nieuw hotel langs A2 met casino en rooftopbar

Geplaatst opwoensdag 24 maart 2021 - 16:02

Als alles meezit, krijgt Echt er in de toekomst een beeldbepalend icoon bij. Langs de A2 moet viersterrenhotel Poort van Echt verrijzen, inclusief rooftopbar en speelautomatenhal.

Dinsdag tekenden ontwikkelingsmaatschappij Poort van Echt BV en de gemeente Echt-Susteren de exploitatieovereenkomst. Dat gebeurde na groen licht van de zes andere Midden-Limburgse gemeenten en de provincie.

Nieuw entree voor Echt
In het hotel komen zeker 88 kamers en verschillende restaurantformules, waaronder een rooftopbar met terras. In het gebouw komt ook een speelautomatenhal. Het complex komt te liggen op nu nog braakliggend terrein naast de A2-oprit richting het noorden. De infrastructuur rondom die plek gaat vanwege de komst van het hotel ook op de schop.

kaart
Foto: OpenStreetMap

Hotello of the Year
Gijs Hendrikx gaat het hotel runnen. Hij is nu directeur van Theaterhotel Venlo en hotel Mr Jigs in Venlo. Vorige maand werd hij uitgeroepen tot ‘Hotello of the Year’, een landelijke prijs voor afgestudeerden van de hoge hotelschool.

Informatieavond
De gemeente organiseert op 1 april een informatieavond voor omwonenden en geïnteresseerden. Het plan ligt vervolgens vanaf 2 april voor zes weken ter inzage. In juli wil de gemeente de plannen presenteren aan de gemeenteraad. De kans bestaat dat het project vertraging oploopt als er bezwaar wordt gemaakt bij de Raad van State.

Het is niet het eerste plan voor een hotel langs de A2 bij Echt. Eerder wilde Van der Valk een nieuw hotel openen op de locatie langs de A2 in Echt. Maar dat ging na een intern conflict in de hotelfamilie niet meer door.

Hotel Echt
Foto: SmartProperty
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen