Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters wint cruciaal duel

Geplaatst opzondag 8 februari 2015 - 21:46

Laco Limburg Eaters heeft de cruciale wedstrijd tegen directe concurrent Eindhoven Kemphanen met 8-5 gewonnen.

Daarmee zetten de Geleners een belangrijke stap richting de play-offs.

Gebrand op zege
Voor aanvang van het duel tegen Eindhoven Kemphanen hunkerde iedereen die Eaters een warm hart toedraagt naar een overwinning. Vorige week maakten de Brabanders nog met 8-3 gehakt van de Geleners. Daarom waren de technische staf en spelers gebrand op een zege.

Geen excuses meer
Eaters-coach Wil Zwarthoed keek vol vertrouwen uit naar de ontmoeting met de Eindhovenaren. "De spelers weten precies wat ze moeten doen. Er zijn nu geen excuses meer", sprak de trainer vlak voor aanvang van het duel strijdlustig. "Het is belangrijk de eerste goal te maken."

Openingstreffer
Zwarthoed werd vrijwel direct op zijn wenken bediend, want na iets meer dan een minuut nam de thuisploeg al de leiding via Tom Marx.

Glanerbrook ontploft
In het tweede bedrijf controleerde Eaters. Marx maakte met een man minder op het ijs de 2-0, daarna deed Eindhoven snel iets terug: 2-1. Niet veel later grepen de Geleners de Brabanders bij de keel. Bryan Mens, Akim Ramoul en Adam Hartley lieten Glanerbrook ontploffen: 5-1. In de derde periode maakte de Amerikaan Mario Mjelleli zelfs 6-1, waardoor er geen vuiltje aan de lucht leek.

Onnodig spannend
Maar Eaters verslapte en Eindhoven kwam zelfs terug tot 6-5, waardoor het nog – onnodig - spannend werd. Hartley en Jeffrey Mens zorgden echter met twee doelpunten voor grote euforie in de Geleense ijshal: 8-5.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Eaters begint seizoen met nederlaag
Eaters-coach: 'jongetjes moeten thuis blijven'
Eaters uitgeschakeld in play-offs
Eerste zege voor Eaters uit Geleen
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen