Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters wint cruciaal duel

Geplaatst opzondag 8 februari 2015 - 21:46

Laco Limburg Eaters heeft de cruciale wedstrijd tegen directe concurrent Eindhoven Kemphanen met 8-5 gewonnen.

Daarmee zetten de Geleners een belangrijke stap richting de play-offs.

Gebrand op zege
Voor aanvang van het duel tegen Eindhoven Kemphanen hunkerde iedereen die Eaters een warm hart toedraagt naar een overwinning. Vorige week maakten de Brabanders nog met 8-3 gehakt van de Geleners. Daarom waren de technische staf en spelers gebrand op een zege.

Geen excuses meer
Eaters-coach Wil Zwarthoed keek vol vertrouwen uit naar de ontmoeting met de Eindhovenaren. "De spelers weten precies wat ze moeten doen. Er zijn nu geen excuses meer", sprak de trainer vlak voor aanvang van het duel strijdlustig. "Het is belangrijk de eerste goal te maken."

Openingstreffer
Zwarthoed werd vrijwel direct op zijn wenken bediend, want na iets meer dan een minuut nam de thuisploeg al de leiding via Tom Marx.

Glanerbrook ontploft
In het tweede bedrijf controleerde Eaters. Marx maakte met een man minder op het ijs de 2-0, daarna deed Eindhoven snel iets terug: 2-1. Niet veel later grepen de Geleners de Brabanders bij de keel. Bryan Mens, Akim Ramoul en Adam Hartley lieten Glanerbrook ontploffen: 5-1. In de derde periode maakte de Amerikaan Mario Mjelleli zelfs 6-1, waardoor er geen vuiltje aan de lucht leek.

Onnodig spannend
Maar Eaters verslapte en Eindhoven kwam zelfs terug tot 6-5, waardoor het nog – onnodig - spannend werd. Hartley en Jeffrey Mens zorgden echter met twee doelpunten voor grote euforie in de Geleense ijshal: 8-5.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Eaters begint seizoen met nederlaag
Eaters-coach: 'jongetjes moeten thuis blijven'
Eaters uitgeschakeld in play-offs
Eerste zege voor Eaters uit Geleen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen