Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters wint cruciaal duel

Geplaatst opzondag 8 februari 2015 - 21:46

Laco Limburg Eaters heeft de cruciale wedstrijd tegen directe concurrent Eindhoven Kemphanen met 8-5 gewonnen.

Daarmee zetten de Geleners een belangrijke stap richting de play-offs.

Gebrand op zege
Voor aanvang van het duel tegen Eindhoven Kemphanen hunkerde iedereen die Eaters een warm hart toedraagt naar een overwinning. Vorige week maakten de Brabanders nog met 8-3 gehakt van de Geleners. Daarom waren de technische staf en spelers gebrand op een zege.

Geen excuses meer
Eaters-coach Wil Zwarthoed keek vol vertrouwen uit naar de ontmoeting met de Eindhovenaren. "De spelers weten precies wat ze moeten doen. Er zijn nu geen excuses meer", sprak de trainer vlak voor aanvang van het duel strijdlustig. "Het is belangrijk de eerste goal te maken."

Openingstreffer
Zwarthoed werd vrijwel direct op zijn wenken bediend, want na iets meer dan een minuut nam de thuisploeg al de leiding via Tom Marx.

Glanerbrook ontploft
In het tweede bedrijf controleerde Eaters. Marx maakte met een man minder op het ijs de 2-0, daarna deed Eindhoven snel iets terug: 2-1. Niet veel later grepen de Geleners de Brabanders bij de keel. Bryan Mens, Akim Ramoul en Adam Hartley lieten Glanerbrook ontploffen: 5-1. In de derde periode maakte de Amerikaan Mario Mjelleli zelfs 6-1, waardoor er geen vuiltje aan de lucht leek.

Onnodig spannend
Maar Eaters verslapte en Eindhoven kwam zelfs terug tot 6-5, waardoor het nog – onnodig - spannend werd. Hartley en Jeffrey Mens zorgden echter met twee doelpunten voor grote euforie in de Geleense ijshal: 8-5.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Eaters begint seizoen met nederlaag
Eaters-coach: 'jongetjes moeten thuis blijven'
Eaters uitgeschakeld in play-offs
Eerste zege voor Eaters uit Geleen
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen