Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters verlengt met staf en gaat voor 'lokale' spelersgroep

Geplaatst opzaterdag 23 mei 2020 - 12:40

Gints Bikars en Alf Philippen staan ook komend seizoen aan het roer van ijshockeyploeg Eaters uit Geleen. Erik Tummers, Lambert Keulen en Zvonko Gibbels maken de technische staf compleet.

De club is nog druk bezig met het samenstelling van de selectie. De afgelopen weken kozen meerdere spelers die afgelopen seizoen in Glanerbrook speelden al voor een nieuwe werkgever.

Bikars en Philippen
Dat club en staf langer met elkaar doorgaan, was geen vanzelfsprekendheid. Na de teleurstellende afloop van het vorige seizoen twijfelde Philippen, die samen met Bikars de op straat gezette Andy Tenbult had opgevolgd, openlijk of hij nog wel door wilde als coach. 'De eindverantwoording zal komend seizoen geheel in handen zijn van Gints Bikars met Alf Philippen direct aan zijn zijde', zegt de club in een persbericht.

Lees ook: Eaters-coach stelt positie ter discussie na mislukt seizoen

Eigen omgeving
Eaters wil komend seizoen vooral met jongens uit de omgeving van Geleen spelen. Naast de Geleense basis wil de club drie buitenlandse spelers vastleggen die voor extra kwaliteit moeten zorgen. Volgens de regels van de Nederlandse ijshockeybond mogen clubs maximaal drie imports halen. De club hoopt binnenkort naar buiten te treden met nieuws over de selectie.

Vertrekkers
Van enkele spelers is al duidelijk dat zij na de zomer niet terugkeren in Glanerbrook. Verdediger Levi Smeets speelt met ingang van het nieuwe seizoen voor Liège Bulldogs en datzelfde geldt voor aanvaller Yoren de Smet, die een jaar geleden nog de omgekeerde weg bewandelde. Eaters zag daarnaast scorend vermogen verdwijnen met het vertrek van Marco Postma naar Nijmegen en de in onmin geraakte Akim Ramoul naar Herentals.

Lees ook: De Smet keert niet terug bij Eaters

Maatregelen
De clubleiding hoopt dat het ijshockeyseizoen na de zomer zonder coronamaatregelen (dus met publiek) kan beginnen. IJshockey is een relatief kleine sport. De budgetten van Nederlandse clubs zijn doorgaans voor een groot deel afhankelijk van het publiek. Zonder publiek spelen zou voor veel clubs een ramp zijn.

Doelstelling
Het hoofddoel voor het komende seizoen luidt 'continuering van ijshockey in Geleen op het hoogste niveau op een verantwoorde manier zonder het nemen van onnodige financiële risico’s'. De afgelopen jaren sprak Eaters openlijk de doelstelling uit om het eremetaal te willen strijden. Dat mislukte jammerlijk in de afgelopen jaargang.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen