Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters verlengt met staf en gaat voor 'lokale' spelersgroep

Geplaatst opzaterdag 23 mei 2020 - 12:40

Gints Bikars en Alf Philippen staan ook komend seizoen aan het roer van ijshockeyploeg Eaters uit Geleen. Erik Tummers, Lambert Keulen en Zvonko Gibbels maken de technische staf compleet.

De club is nog druk bezig met het samenstelling van de selectie. De afgelopen weken kozen meerdere spelers die afgelopen seizoen in Glanerbrook speelden al voor een nieuwe werkgever.

Bikars en Philippen
Dat club en staf langer met elkaar doorgaan, was geen vanzelfsprekendheid. Na de teleurstellende afloop van het vorige seizoen twijfelde Philippen, die samen met Bikars de op straat gezette Andy Tenbult had opgevolgd, openlijk of hij nog wel door wilde als coach. 'De eindverantwoording zal komend seizoen geheel in handen zijn van Gints Bikars met Alf Philippen direct aan zijn zijde', zegt de club in een persbericht.

Lees ook: Eaters-coach stelt positie ter discussie na mislukt seizoen

Eigen omgeving
Eaters wil komend seizoen vooral met jongens uit de omgeving van Geleen spelen. Naast de Geleense basis wil de club drie buitenlandse spelers vastleggen die voor extra kwaliteit moeten zorgen. Volgens de regels van de Nederlandse ijshockeybond mogen clubs maximaal drie imports halen. De club hoopt binnenkort naar buiten te treden met nieuws over de selectie.

Vertrekkers
Van enkele spelers is al duidelijk dat zij na de zomer niet terugkeren in Glanerbrook. Verdediger Levi Smeets speelt met ingang van het nieuwe seizoen voor Liège Bulldogs en datzelfde geldt voor aanvaller Yoren de Smet, die een jaar geleden nog de omgekeerde weg bewandelde. Eaters zag daarnaast scorend vermogen verdwijnen met het vertrek van Marco Postma naar Nijmegen en de in onmin geraakte Akim Ramoul naar Herentals.

Lees ook: De Smet keert niet terug bij Eaters

Maatregelen
De clubleiding hoopt dat het ijshockeyseizoen na de zomer zonder coronamaatregelen (dus met publiek) kan beginnen. IJshockey is een relatief kleine sport. De budgetten van Nederlandse clubs zijn doorgaans voor een groot deel afhankelijk van het publiek. Zonder publiek spelen zou voor veel clubs een ramp zijn.

Doelstelling
Het hoofddoel voor het komende seizoen luidt 'continuering van ijshockey in Geleen op het hoogste niveau op een verantwoorde manier zonder het nemen van onnodige financiële risico’s'. De afgelopen jaren sprak Eaters openlijk de doelstelling uit om het eremetaal te willen strijden. Dat mislukte jammerlijk in de afgelopen jaargang.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen