Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters trekt in extremis aan kortste eind in topper

Geplaatst opvrijdag 11 januari 2019 - 23:55

In een enerverend duel tussen de nummers één en twee van de BENE-League heeft Microz Eaters Geleen met 5-4 verloren van HYC Herentals.

Bij een overwinning in het hol van de leeuw had Eaters de koppositie overgenomen van de Belgen, maar een late treffer gooide roet in het eten.

Desastreus
Ondanks dat die koppositie op het spel stond begon de ploeg uit Geleen desastreus aan de wedstrijd. Door goals van Kyle Brothers en Ben Vercammen stond Herentals binnen drie minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong. Een snelle tegentreffer door Levi Smeets gaf Eaters wel de gelegenheid om aan te haken; na amper zeven minuten stond het 2-1.

Erop en erover
Daar liet Eaters het niet bij zitten en de eerste beste powerplay-situatie resulteerde in de 2-2 van Matthew Beer. De formatie van Andy Tenbult ging 'erop en erover' en nog voor het verstrijken van de eerste periode stond het 2-3 in Geleens voordeel. Ditmaal liet Lukasz Bartak de Belgische doelman Kevin van Looveren kansloos.

Buitenkansje
In de tweede periode schakelde de thuisploeg een tandje bij, terwijl de doelpuntenproductie aan Eaters-zijde stokte. Met een powerplay-goal bracht Emiel Goris de beide ploegen weer op gelijke hoogte en met een penalty shot kreeg Herentals een buitenkansje op de voorsprong. Preston Shupe verzilverde deze: 4-3.

Twee minuten voor tijd
Het momentum verschoof daarmee voortdurend in de spannende topper, waarin Eaters zich nog niet gewonnen gaf. Met zijn tweede goal van de avond trok Levi Smeets op powerplay de stand gelijk in de derde periode: 4-4. Overtime leek zodoende het verdict, maar twee minuten voor tijd tekende Vincent Morgan namens Herentals voor de 5-4.

Bidons
De frustratie in het Eaters-kamp was groot, getuige de bidons die bij het laatste fluitsignaal op het ijs werden gesmeten. Met 36 punten uit 16 duels blijf Eaters tweede op de ranglijst, nu met vier punten minder dan Herentals, dat bovendien een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen