Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eaters trekt in extremis aan kortste eind in topper

Geplaatst opvrijdag 11 januari 2019 - 23:55

In een enerverend duel tussen de nummers één en twee van de BENE-League heeft Microz Eaters Geleen met 5-4 verloren van HYC Herentals.

Bij een overwinning in het hol van de leeuw had Eaters de koppositie overgenomen van de Belgen, maar een late treffer gooide roet in het eten.

Desastreus
Ondanks dat die koppositie op het spel stond begon de ploeg uit Geleen desastreus aan de wedstrijd. Door goals van Kyle Brothers en Ben Vercammen stond Herentals binnen drie minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong. Een snelle tegentreffer door Levi Smeets gaf Eaters wel de gelegenheid om aan te haken; na amper zeven minuten stond het 2-1.

Erop en erover
Daar liet Eaters het niet bij zitten en de eerste beste powerplay-situatie resulteerde in de 2-2 van Matthew Beer. De formatie van Andy Tenbult ging 'erop en erover' en nog voor het verstrijken van de eerste periode stond het 2-3 in Geleens voordeel. Ditmaal liet Lukasz Bartak de Belgische doelman Kevin van Looveren kansloos.

Buitenkansje
In de tweede periode schakelde de thuisploeg een tandje bij, terwijl de doelpuntenproductie aan Eaters-zijde stokte. Met een powerplay-goal bracht Emiel Goris de beide ploegen weer op gelijke hoogte en met een penalty shot kreeg Herentals een buitenkansje op de voorsprong. Preston Shupe verzilverde deze: 4-3.

Twee minuten voor tijd
Het momentum verschoof daarmee voortdurend in de spannende topper, waarin Eaters zich nog niet gewonnen gaf. Met zijn tweede goal van de avond trok Levi Smeets op powerplay de stand gelijk in de derde periode: 4-4. Overtime leek zodoende het verdict, maar twee minuten voor tijd tekende Vincent Morgan namens Herentals voor de 5-4.

Bidons
De frustratie in het Eaters-kamp was groot, getuige de bidons die bij het laatste fluitsignaal op het ijs werden gesmeten. Met 36 punten uit 16 duels blijf Eaters tweede op de ranglijst, nu met vier punten minder dan Herentals, dat bovendien een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen