Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters-speler Moors stopt na 22 jaar met ijshockey

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 21:27

Dean Moors heeft zijn laatste wedstrijd voor Microz Eaters Limburg gespeeld. De ijshockeyer zet een punt achter zijn carrière.

De depth forward (25) uit Geleen gaat, na 22 jaar op het ijs te hebben gestaan, nu voor zijn maatschappelijke carrière.

Blessure
Moors moest vanaf de zijkant toekijken hoe Eaters afgelopen dinsdag het beslissende duel in de halve finale van de BeNe-League verloor van HYC Herentals (6-4). De aanvaller miste de confrontaties met de Belgische ploeg door een blessure, maar reisde wel mee om zijn ploeggenoten tijdens de uitwedstrijden te steunen.

Larry van Wierencup
In totaal speelde Moors 54 competitiewedstrijden voor de Eaters-hoofdmacht. Het hoogtepunt in Moors' carrière was het winnen van de Larry van Wierencup in 2014: in de heenwedstrijd verloor de ploeg toen met 9-0 bij Eindhoven Kemphanen, om een dag later in het eigen Glanerbrook met 10-0 na overtime te winnen.

Lastig
Volgens vader Ron Moors was het voor zijn zoon een bijzonder lastige keuze om het ijshockey vaarwel te zeggen. "We hebben hem toen hij twee jaar oud was leren schaatsen in de tuin, in de winter. Op zijn derde werd hij lid van de Smoke Eaters. We zijn ook nog met hem in Canada geweest. Dean heeft altijd voor het ijshockey geleefd, we zijn supertrots op hem."

Buiten de prijzen
Moors verlengde afgelopen zomer nog zijn contract bij Eaters. Hij maakte zijn minuten vooral op de derde en vierde aanvalslinie in het team van coach Andy Tenbult. Na een veelbelovende seizoensstart viel Eaters uiteindelijk toch buiten de prijzen, met twee enerverende play-off-series in de strijd om de BeNe-League-titel als slotstuk van het seizoen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten