Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eaters-speler Moors stopt na 22 jaar met ijshockey

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 21:27

Dean Moors heeft zijn laatste wedstrijd voor Microz Eaters Limburg gespeeld. De ijshockeyer zet een punt achter zijn carrière.

De depth forward (25) uit Geleen gaat, na 22 jaar op het ijs te hebben gestaan, nu voor zijn maatschappelijke carrière.

Blessure
Moors moest vanaf de zijkant toekijken hoe Eaters afgelopen dinsdag het beslissende duel in de halve finale van de BeNe-League verloor van HYC Herentals (6-4). De aanvaller miste de confrontaties met de Belgische ploeg door een blessure, maar reisde wel mee om zijn ploeggenoten tijdens de uitwedstrijden te steunen.

Larry van Wierencup
In totaal speelde Moors 54 competitiewedstrijden voor de Eaters-hoofdmacht. Het hoogtepunt in Moors' carrière was het winnen van de Larry van Wierencup in 2014: in de heenwedstrijd verloor de ploeg toen met 9-0 bij Eindhoven Kemphanen, om een dag later in het eigen Glanerbrook met 10-0 na overtime te winnen.

Lastig
Volgens vader Ron Moors was het voor zijn zoon een bijzonder lastige keuze om het ijshockey vaarwel te zeggen. "We hebben hem toen hij twee jaar oud was leren schaatsen in de tuin, in de winter. Op zijn derde werd hij lid van de Smoke Eaters. We zijn ook nog met hem in Canada geweest. Dean heeft altijd voor het ijshockey geleefd, we zijn supertrots op hem."

Buiten de prijzen
Moors verlengde afgelopen zomer nog zijn contract bij Eaters. Hij maakte zijn minuten vooral op de derde en vierde aanvalslinie in het team van coach Andy Tenbult. Na een veelbelovende seizoensstart viel Eaters uiteindelijk toch buiten de prijzen, met twee enerverende play-off-series in de strijd om de BeNe-League-titel als slotstuk van het seizoen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen