Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eaters-speler Moors stopt na 22 jaar met ijshockey

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 21:27

Dean Moors heeft zijn laatste wedstrijd voor Microz Eaters Limburg gespeeld. De ijshockeyer zet een punt achter zijn carrière.

De depth forward (25) uit Geleen gaat, na 22 jaar op het ijs te hebben gestaan, nu voor zijn maatschappelijke carrière.

Blessure
Moors moest vanaf de zijkant toekijken hoe Eaters afgelopen dinsdag het beslissende duel in de halve finale van de BeNe-League verloor van HYC Herentals (6-4). De aanvaller miste de confrontaties met de Belgische ploeg door een blessure, maar reisde wel mee om zijn ploeggenoten tijdens de uitwedstrijden te steunen.

Larry van Wierencup
In totaal speelde Moors 54 competitiewedstrijden voor de Eaters-hoofdmacht. Het hoogtepunt in Moors' carrière was het winnen van de Larry van Wierencup in 2014: in de heenwedstrijd verloor de ploeg toen met 9-0 bij Eindhoven Kemphanen, om een dag later in het eigen Glanerbrook met 10-0 na overtime te winnen.

Lastig
Volgens vader Ron Moors was het voor zijn zoon een bijzonder lastige keuze om het ijshockey vaarwel te zeggen. "We hebben hem toen hij twee jaar oud was leren schaatsen in de tuin, in de winter. Op zijn derde werd hij lid van de Smoke Eaters. We zijn ook nog met hem in Canada geweest. Dean heeft altijd voor het ijshockey geleefd, we zijn supertrots op hem."

Buiten de prijzen
Moors verlengde afgelopen zomer nog zijn contract bij Eaters. Hij maakte zijn minuten vooral op de derde en vierde aanvalslinie in het team van coach Andy Tenbult. Na een veelbelovende seizoensstart viel Eaters uiteindelijk toch buiten de prijzen, met twee enerverende play-off-series in de strijd om de BeNe-League-titel als slotstuk van het seizoen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen