Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters op rand van uitschakeling na zeperd tegen Nijmegen

Geplaatst opvrijdag 8 maart 2019 - 22:50

De ijshockeyers van Microz Eaters Geleen hebben de eerste wedstrijd in de best-of-three-serie tegen AHOUD Devils Nijmegen met 3-5 verloren.

De winnaar van de play-off plaatst zich voor de halve finales in de strijd om de BENE-League-titel. Eaters zal zondag in Nijmegen de return moeten winnen om te voorkomen dat het seizoen abrupt eindigt.

Voortvarend
Eaters begon nog wel voortvarend in eigen huis, want Lukasz Bartak - die onlangs nog positief testte bij een dopingcontrole - zette de 1-0 op het scorebord. De ploeg uit Geleen incasseerde daarna echter een aantal penalty's, waarvan de derde werd afgestraft door de bezoekers; met een powerplaytreffer tekende Brandon Eden voor de Nijmeegse gelijkmaker.

Initiatief
De thuisploeg nam echter het initiatief weer over en scoorde vlak voor het eind van de eerste periode, met een man minder op het ijs, de 2-1 via de stick van Lars van Sloun. Eaters pakte door en toonde zich ook in het begin van periode 2 trefzeker. Ditmaal was Nick Verschuren bij een powerplaysituatie de goalscorer: 3-1.

Langszij
In het slot van de tweede periode verdween die voorsprong echter als sneeuw voor de zon. Jeffrey Mellisant en captain Levi Houkes hielpen de Devils, die in de afgelopen weken al beslag legden op de Nederlandse Beker én het Kampioenschap van Nederland, langszij en zo stond het binnen een mum van tijd 3-3.

Kampioenenformatie
De Nijmeegse kampioenenformatie bleek nog niet klaar met scoren, want in de derde periode gaf zij Eaters helemaal het nakijken. Een kleine tien minuten voor tijd was Justin Evers verantwoordelijk voor de 3-4 en vijf minuten voor het eind zorgde Ross John Reed voor de 3-5 tegen de Eaters, die niet gecharmeerd bleken van de arbitrale leiding en daar nog enkele straffen voor kregen.

Beslissing
Weet Eaters de confrontatie aanstaande zondag in Nijmegen winnend af te sluiten, dan volgt een derde en beslissend duel in Glanerbrook. Die wedstrijd zou dan aanstaande dinsdag gespeeld worden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen