Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters ook tegen Heerenveen Flyers onderuit

Geplaatst opzaterdag 5 januari 2019 - 22:53

De ijshockeyers van Microz Eaters hebben de uitschakeling in de beker van Nederland nog niet verteerd. De koploper in de BeNe-League verloor in Heerenveen met 4-2 van de Flyers.

De mannen uit Geleen moesten het in de vierde minuut al met een man minder doen omdat Lukasz Bartak voor twee minuten het ijs moest verlaten.

Marge van twee
Heerenveen benutte die man-meer situatie ogenblikkelijk en kwam door Ronald Wurm op voorsprong. Hij rondde een assist van Pippo Limnell Fiocchiaro met een doelpunt af. Kort daarna werd Luca Heutmekers naar de strafbank gestuurd. Zes minuten voor het einde van de eerste periode bracht Adam Bezak de Friezen op 2-0.

Stevige nederlaag
Nauwelijks twee minuten na de hervatting van de wedstrijd kreeg Lars den Edel de puck van Ronald Wurm en Tony Demelinne en knalde die achter Eaters goalie Rowan Delil: 3-0. Eaters leek op een stevige nederlaag af te stevenen, maar Lukasz Bartak (powerplay) verkleinde binnen een minuut de achterstand tot 3-1. Kort daarna bracht Tom Marx de spanning terug in de wedstrijd door de aansluittreffer te maken.

Alles of niets
De derde periode begon met 3-2 in het voordeel van de Heerenveen Flyers. Eaters probeerde op gelijke hoogte te komen en haalde goalie Delil twee minuten voor tijd van het ijs. Heerenveen maakte daar via Hoekstra gebruik van. Hij bepaalde in de slotminuut de eindstand op 4-2.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen