Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters ook tegen Heerenveen Flyers onderuit

Geplaatst opzaterdag 5 januari 2019 - 22:53

De ijshockeyers van Microz Eaters hebben de uitschakeling in de beker van Nederland nog niet verteerd. De koploper in de BeNe-League verloor in Heerenveen met 4-2 van de Flyers.

De mannen uit Geleen moesten het in de vierde minuut al met een man minder doen omdat Lukasz Bartak voor twee minuten het ijs moest verlaten.

Marge van twee
Heerenveen benutte die man-meer situatie ogenblikkelijk en kwam door Ronald Wurm op voorsprong. Hij rondde een assist van Pippo Limnell Fiocchiaro met een doelpunt af. Kort daarna werd Luca Heutmekers naar de strafbank gestuurd. Zes minuten voor het einde van de eerste periode bracht Adam Bezak de Friezen op 2-0.

Stevige nederlaag
Nauwelijks twee minuten na de hervatting van de wedstrijd kreeg Lars den Edel de puck van Ronald Wurm en Tony Demelinne en knalde die achter Eaters goalie Rowan Delil: 3-0. Eaters leek op een stevige nederlaag af te stevenen, maar Lukasz Bartak (powerplay) verkleinde binnen een minuut de achterstand tot 3-1. Kort daarna bracht Tom Marx de spanning terug in de wedstrijd door de aansluittreffer te maken.

Alles of niets
De derde periode begon met 3-2 in het voordeel van de Heerenveen Flyers. Eaters probeerde op gelijke hoogte te komen en haalde goalie Delil twee minuten voor tijd van het ijs. Heerenveen maakte daar via Hoekstra gebruik van. Hij bepaalde in de slotminuut de eindstand op 4-2.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen