Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters ook tegen Heerenveen Flyers onderuit

Geplaatst opzaterdag 5 januari 2019 - 22:53

De ijshockeyers van Microz Eaters hebben de uitschakeling in de beker van Nederland nog niet verteerd. De koploper in de BeNe-League verloor in Heerenveen met 4-2 van de Flyers.

De mannen uit Geleen moesten het in de vierde minuut al met een man minder doen omdat Lukasz Bartak voor twee minuten het ijs moest verlaten.

Marge van twee
Heerenveen benutte die man-meer situatie ogenblikkelijk en kwam door Ronald Wurm op voorsprong. Hij rondde een assist van Pippo Limnell Fiocchiaro met een doelpunt af. Kort daarna werd Luca Heutmekers naar de strafbank gestuurd. Zes minuten voor het einde van de eerste periode bracht Adam Bezak de Friezen op 2-0.

Stevige nederlaag
Nauwelijks twee minuten na de hervatting van de wedstrijd kreeg Lars den Edel de puck van Ronald Wurm en Tony Demelinne en knalde die achter Eaters goalie Rowan Delil: 3-0. Eaters leek op een stevige nederlaag af te stevenen, maar Lukasz Bartak (powerplay) verkleinde binnen een minuut de achterstand tot 3-1. Kort daarna bracht Tom Marx de spanning terug in de wedstrijd door de aansluittreffer te maken.

Alles of niets
De derde periode begon met 3-2 in het voordeel van de Heerenveen Flyers. Eaters probeerde op gelijke hoogte te komen en haalde goalie Delil twee minuten voor tijd van het ijs. Heerenveen maakte daar via Hoekstra gebruik van. Hij bepaalde in de slotminuut de eindstand op 4-2.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen