Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eaters ook tegen Heerenveen Flyers onderuit

Geplaatst opzaterdag 5 januari 2019 - 22:53

De ijshockeyers van Microz Eaters hebben de uitschakeling in de beker van Nederland nog niet verteerd. De koploper in de BeNe-League verloor in Heerenveen met 4-2 van de Flyers.

De mannen uit Geleen moesten het in de vierde minuut al met een man minder doen omdat Lukasz Bartak voor twee minuten het ijs moest verlaten.

Marge van twee
Heerenveen benutte die man-meer situatie ogenblikkelijk en kwam door Ronald Wurm op voorsprong. Hij rondde een assist van Pippo Limnell Fiocchiaro met een doelpunt af. Kort daarna werd Luca Heutmekers naar de strafbank gestuurd. Zes minuten voor het einde van de eerste periode bracht Adam Bezak de Friezen op 2-0.

Stevige nederlaag
Nauwelijks twee minuten na de hervatting van de wedstrijd kreeg Lars den Edel de puck van Ronald Wurm en Tony Demelinne en knalde die achter Eaters goalie Rowan Delil: 3-0. Eaters leek op een stevige nederlaag af te stevenen, maar Lukasz Bartak (powerplay) verkleinde binnen een minuut de achterstand tot 3-1. Kort daarna bracht Tom Marx de spanning terug in de wedstrijd door de aansluittreffer te maken.

Alles of niets
De derde periode begon met 3-2 in het voordeel van de Heerenveen Flyers. Eaters probeerde op gelijke hoogte te komen en haalde goalie Delil twee minuten voor tijd van het ijs. Heerenveen maakte daar via Hoekstra gebruik van. Hij bepaalde in de slotminuut de eindstand op 4-2.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen