Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eaters ook tegen Heerenveen Flyers onderuit

Geplaatst opzaterdag 5 januari 2019 - 22:53

De ijshockeyers van Microz Eaters hebben de uitschakeling in de beker van Nederland nog niet verteerd. De koploper in de BeNe-League verloor in Heerenveen met 4-2 van de Flyers.

De mannen uit Geleen moesten het in de vierde minuut al met een man minder doen omdat Lukasz Bartak voor twee minuten het ijs moest verlaten.

Marge van twee
Heerenveen benutte die man-meer situatie ogenblikkelijk en kwam door Ronald Wurm op voorsprong. Hij rondde een assist van Pippo Limnell Fiocchiaro met een doelpunt af. Kort daarna werd Luca Heutmekers naar de strafbank gestuurd. Zes minuten voor het einde van de eerste periode bracht Adam Bezak de Friezen op 2-0.

Stevige nederlaag
Nauwelijks twee minuten na de hervatting van de wedstrijd kreeg Lars den Edel de puck van Ronald Wurm en Tony Demelinne en knalde die achter Eaters goalie Rowan Delil: 3-0. Eaters leek op een stevige nederlaag af te stevenen, maar Lukasz Bartak (powerplay) verkleinde binnen een minuut de achterstand tot 3-1. Kort daarna bracht Tom Marx de spanning terug in de wedstrijd door de aansluittreffer te maken.

Alles of niets
De derde periode begon met 3-2 in het voordeel van de Heerenveen Flyers. Eaters probeerde op gelijke hoogte te komen en haalde goalie Delil twee minuten voor tijd van het ijs. Heerenveen maakte daar via Hoekstra gebruik van. Hij bepaalde in de slotminuut de eindstand op 4-2.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen