Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters ondanks inhaalrace onderuit in Herentals

Geplaatst opzaterdag 4 januari 2020 - 23:21

In een doelpuntrijk duel op bezoek bij HYC Herentals heeft Microz Eaters Limburg aan het kortste eind getrokken.

De Belgische nummer drie van de BeNe-League won in eigen huis met 6-4 van de ploeg uit Geleen.

Niet scherp
Eaters begon niet scherp en keek daardoor na ruim vier minuten ijshockey tegen een 2-0 achterstand aan. Nathan Pancel en Preston Shupe tekenden namens Herentals voor de goals. In het begin van de tweede periode maakte Pancel er zelfs 3-0 voor de thuisploeg van.

Dure penalty's
Bijna halverwege het duel kwam Eaters eindelijk tot een treffer: via de stick van Marek Malinsky werd het 3-1. De ploeg van Andy Tenbult incasseerde daarna penalty's en dat kwam Eaters duur te staan, want Mitch Morgan schoot in powerplaysituatie de 4-1 binnen. Die stand stond ook aan het eind van de tweede periode op het scorebord.

Terug in de wedstrijd
De bezoekers gaven zich nog niet gewonnen en na vijf minuten in periode drie stond het door nota bene twee Belgische Eaters-treffers plots 4-3. Jens Engelen en Vadim Gyesbreghs brachten Eaters daarmee terug in de wedstrijd. Herentals pakte daarop een time-out en dat sorteerde effect, want Morgan was twintig seconden later verantwoordelijk voor de 5-3.

Hattrick
De Geleense equipe vocht zich echter opnieuw terug en met nog twee minuten te spelen maakte Nick Verschuren de 5-4. Ondanks een penalty voor Akim Ramoul besloot coach Tenbult zijn keeper Rowan Delil nog in te ruilen voor een extra aanvaller, maar dat lege doel bleek een kolfje naar de hand van Herentals. Morgan besliste het duel met zijn derde treffer van de avond: 6-4.

Revanche
Met dertien punten uit negen duels staat Eaters op de zesde stek in de BeNe-League. Zondag krijgt de ploeg in eigen huis kans op revanche, wanneer hekkensluiter Tilburg Trappers Toekomstteam op bezoek komt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV