Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters ondanks inhaalrace onderuit in Herentals

Geplaatst opzaterdag 4 januari 2020 - 23:21

In een doelpuntrijk duel op bezoek bij HYC Herentals heeft Microz Eaters Limburg aan het kortste eind getrokken.

De Belgische nummer drie van de BeNe-League won in eigen huis met 6-4 van de ploeg uit Geleen.

Niet scherp
Eaters begon niet scherp en keek daardoor na ruim vier minuten ijshockey tegen een 2-0 achterstand aan. Nathan Pancel en Preston Shupe tekenden namens Herentals voor de goals. In het begin van de tweede periode maakte Pancel er zelfs 3-0 voor de thuisploeg van.

Dure penalty's
Bijna halverwege het duel kwam Eaters eindelijk tot een treffer: via de stick van Marek Malinsky werd het 3-1. De ploeg van Andy Tenbult incasseerde daarna penalty's en dat kwam Eaters duur te staan, want Mitch Morgan schoot in powerplaysituatie de 4-1 binnen. Die stand stond ook aan het eind van de tweede periode op het scorebord.

Terug in de wedstrijd
De bezoekers gaven zich nog niet gewonnen en na vijf minuten in periode drie stond het door nota bene twee Belgische Eaters-treffers plots 4-3. Jens Engelen en Vadim Gyesbreghs brachten Eaters daarmee terug in de wedstrijd. Herentals pakte daarop een time-out en dat sorteerde effect, want Morgan was twintig seconden later verantwoordelijk voor de 5-3.

Hattrick
De Geleense equipe vocht zich echter opnieuw terug en met nog twee minuten te spelen maakte Nick Verschuren de 5-4. Ondanks een penalty voor Akim Ramoul besloot coach Tenbult zijn keeper Rowan Delil nog in te ruilen voor een extra aanvaller, maar dat lege doel bleek een kolfje naar de hand van Herentals. Morgan besliste het duel met zijn derde treffer van de avond: 6-4.

Revanche
Met dertien punten uit negen duels staat Eaters op de zesde stek in de BeNe-League. Zondag krijgt de ploeg in eigen huis kans op revanche, wanneer hekkensluiter Tilburg Trappers Toekomstteam op bezoek komt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen