Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters naar halve finale BeNe-League na absolute kraker

Geplaatst opdinsdag 12 maart 2019 - 23:04

Microz Eaters is erin geslaagd de halve finale van de Bene-League te bereiken.

Het team van Andy Tenbult stuntte na de sensationele overwinning in Nijmegen opnieuw en won in overtime de laatste wedstrijd van de ‘best-of-three’ met 5-4 van de Ahoud Devils.

Eerste periode
Eaters keek na vier minuten in Glanerbrook al tegen een achterstand aan toen Levi Houkes een assist van Kayo van Zoest verzilverde. Twee minuten later was de stand weer gelijk toen Lukasz Bartak een combinatie van Lars van Sloun en Mitch Koumans met een treffer afrondde. In de zestiende minuut kwam het Nijmeegse team opnieuw voor. Dit keer was het Justin Evers die voor het doelpunt tekende. Eaters kwam binnen een minuut terug. Nick Verschuren schoof de puck. na voorbereidend werk van Matthew Beer en Vadim Gyesbreghs in het Nijmeegse doel. Met 2-2 werd de eerste periode afgesloten.

Tweede periode
Pas in de zevende minuut van de tweede periode werd er weer gescoord. Levi Houkes wist doelman Rowan Delil te verschalken en Ahoud Devils op 2-3 te brengen. Twee minuten voor het verstrijken van tweede periode bracht Matthew Beer de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd door gelijk te maken.

Alles of niets
Branden Eden bracht in de 47e minuut het Nijmeegse team opnieuw op voorsprong. Hij rondde een aanval van Jeffrey Melissant en Ross John Reed succesvol. Eaters gaf zich niet gewonnen, haalde doelman Rowan Delil drie minuten voor tijd in een alles of niets offensief van het ijs en kwam in de 58e minuut door aanvoerder Lars van Sloun op 4-4.

Halve finale
Na vier minuten overtime besliste Vadim Gyesbreghs de wedstrijd door uit een combinatie met Lars van Sloun de puck in het Devils-doel te knallen en zijn team met 5-4 naar de halve finale te schieten.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen