Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eaters naar halve finale BeNe-League na absolute kraker

Geplaatst opdinsdag 12 maart 2019 - 23:04

Microz Eaters is erin geslaagd de halve finale van de Bene-League te bereiken.

Het team van Andy Tenbult stuntte na de sensationele overwinning in Nijmegen opnieuw en won in overtime de laatste wedstrijd van de ‘best-of-three’ met 5-4 van de Ahoud Devils.

Eerste periode
Eaters keek na vier minuten in Glanerbrook al tegen een achterstand aan toen Levi Houkes een assist van Kayo van Zoest verzilverde. Twee minuten later was de stand weer gelijk toen Lukasz Bartak een combinatie van Lars van Sloun en Mitch Koumans met een treffer afrondde. In de zestiende minuut kwam het Nijmeegse team opnieuw voor. Dit keer was het Justin Evers die voor het doelpunt tekende. Eaters kwam binnen een minuut terug. Nick Verschuren schoof de puck. na voorbereidend werk van Matthew Beer en Vadim Gyesbreghs in het Nijmeegse doel. Met 2-2 werd de eerste periode afgesloten.

Tweede periode
Pas in de zevende minuut van de tweede periode werd er weer gescoord. Levi Houkes wist doelman Rowan Delil te verschalken en Ahoud Devils op 2-3 te brengen. Twee minuten voor het verstrijken van tweede periode bracht Matthew Beer de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd door gelijk te maken.

Alles of niets
Branden Eden bracht in de 47e minuut het Nijmeegse team opnieuw op voorsprong. Hij rondde een aanval van Jeffrey Melissant en Ross John Reed succesvol. Eaters gaf zich niet gewonnen, haalde doelman Rowan Delil drie minuten voor tijd in een alles of niets offensief van het ijs en kwam in de 58e minuut door aanvoerder Lars van Sloun op 4-4.

Halve finale
Na vier minuten overtime besliste Vadim Gyesbreghs de wedstrijd door uit een combinatie met Lars van Sloun de puck in het Devils-doel te knallen en zijn team met 5-4 naar de halve finale te schieten.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen