Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eaters naar halve finale BeNe-League na absolute kraker

Geplaatst opdinsdag 12 maart 2019 - 23:04

Microz Eaters is erin geslaagd de halve finale van de Bene-League te bereiken.

Het team van Andy Tenbult stuntte na de sensationele overwinning in Nijmegen opnieuw en won in overtime de laatste wedstrijd van de ‘best-of-three’ met 5-4 van de Ahoud Devils.

Eerste periode
Eaters keek na vier minuten in Glanerbrook al tegen een achterstand aan toen Levi Houkes een assist van Kayo van Zoest verzilverde. Twee minuten later was de stand weer gelijk toen Lukasz Bartak een combinatie van Lars van Sloun en Mitch Koumans met een treffer afrondde. In de zestiende minuut kwam het Nijmeegse team opnieuw voor. Dit keer was het Justin Evers die voor het doelpunt tekende. Eaters kwam binnen een minuut terug. Nick Verschuren schoof de puck. na voorbereidend werk van Matthew Beer en Vadim Gyesbreghs in het Nijmeegse doel. Met 2-2 werd de eerste periode afgesloten.

Tweede periode
Pas in de zevende minuut van de tweede periode werd er weer gescoord. Levi Houkes wist doelman Rowan Delil te verschalken en Ahoud Devils op 2-3 te brengen. Twee minuten voor het verstrijken van tweede periode bracht Matthew Beer de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd door gelijk te maken.

Alles of niets
Branden Eden bracht in de 47e minuut het Nijmeegse team opnieuw op voorsprong. Hij rondde een aanval van Jeffrey Melissant en Ross John Reed succesvol. Eaters gaf zich niet gewonnen, haalde doelman Rowan Delil drie minuten voor tijd in een alles of niets offensief van het ijs en kwam in de 58e minuut door aanvoerder Lars van Sloun op 4-4.

Halve finale
Na vier minuten overtime besliste Vadim Gyesbreghs de wedstrijd door uit een combinatie met Lars van Sloun de puck in het Devils-doel te knallen en zijn team met 5-4 naar de halve finale te schieten.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen