Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters: 'Met vijf Nederlandse clubs spelen, of niet'

Geplaatst opdonderdag 20 augustus 2020 - 17:33

Bij Eaters Geleen worden momenteel plannen gesmeed om komend seizoen toch nog te kunnen ijshockeyen. Er moet echter veel gebeuren.

Deze week werd bekend dat, op aandringen van de vijf Nederlandse ijshockeyclubs, de start van de BENE-League is uitgesteld. Die begint nu op z'n vroegst op 1 december.

Op één lijn
Eaters-voorzitter Ron Lahay geeft aan dat de Nederlandse clubs - naast Geleen zijn dat Den Haag, Heerenveen, Nijmegen en Zoetermeer - met elkaar op één lijn zitten: ze lopen stuk voor stuk tegen dezelfde problemen aan, maar willen ook stuk voor stuk ijshockeyen. "Het is nog steeds de bedoeling dat wij met z'n vijven in de BENE-League gaan instromen, in december."

Anderhalvemeter-reservebank
De coronamaatregelen die de ijshockeyclubs moeten nemen, gaan hen echter niet in de koude kleren zitten. Net zoals bij andere sporten blijft de anderhalve meter afstand buiten het speelveld heilig. Dat betekent dat er, volgens de huidige protocollen, ook tussen de spelers op de reservebank anderhalve meter afstand moet worden gehouden.

Dat lijkt een utopie, enerzijds gezien het feit dat iedere club op die bank vijftien spelers heeft zitten, anderzijds vanwege de huidige inrichting van bijvoorbeeld Glanerbrook. En ook in de kleedkamers moet er afstand worden gehouden.

Lees ook: Onzekerheid troef: seizoensstart Eaters opgeschoven

Toeschouwers
Vanzelfsprekend hebben de coronamaatregelen ook een impact op het aantal supporters dat de wedstrijden kan bezoeken. Eaters verwacht 75 procent van de gebruikelijke toeschouwerscapaciteit niet te kunnen gebruiken: dat komt omdat de huidige stoeltjestribune klein is én het leeuwendeel van de tribune nu staanplaatsen betreft. Die staantribune mag niet gebruikt worden. Verder zijn zaken als de in- en uitstroom van bezoekers én de catering in Glanerbrook een vraagstuk.

Solidair
Voorzitter Lahay geeft aan dat de vijf ijshockeyclubs, op dit moment, solidair te werk gaan. "Als Eaters niet speelt, dan spelen alle Nederlandse clubs niet. Als wij met z'n vijven de problemen opgelost krijgen dan gaan we spelen, lukt dat niet, dan gaan we niet spelen. Met z'n vijven in de BENE-League, of niet."

Training
De spelersgroep van Eaters is alweer een tijdje aan het trainen onder leiding van coach Gints Bikars. Acht spelers zijn ook al officieel vastgelegd, onder voorbehoud dat er daadwerkelijk wedstrijden gespeeld gaan worden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen