Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters maakt korte metten met Amsterdam: 2-6

Geplaatst opzaterdag 16 december 2017 - 20:34

LACO Eaters Geleen heeft zaterdagavond uitgehaald tegen de Amsterdam Tigers.

Het werd in de hoofdstad maar liefst 2-6 voor de ploeg van Andy Tenbult.

Finnen
Het waren de twee Finnen die de Geleense nummer vijf van de ranglijst op voorsprong zetten. Jonas Huovinen opende in de negende minuut de score, waarna een powerplay-treffer van Joonas Liimitainen na dertien minuten de score naar 2-0 tilde. Ook de 3-0, aan het begin van de derde periode, werd in overtal gescoord. Ditmaal gaf Lars van Sloun het laatste zetje.

Zesde Geleense goal
Ook met een mannetje minder dan de tegenstander bleek Eaters te kunnen scoren, want Tom Marx zette shorthanded de 0-4 op het bord. Een keeperswissel bij Amsterdam, de nummer acht van de BENE-League, bleek vervolgens tevergeefs, want Slawomir Krzak en Mitch Koumans tekenden direct voor de vijfde en zesde Geleense goal. De thuisclub deed daarna alsnog iets terug via John Versteeg: 1-6.

Geen gevaar
In de derde en laatste periode werd het nog 2-6 door Michael Mackie-kwist, maar de Geleense overwinning kwam geen moment in gevaar. Eaters blijft daardoor goed meedraaien in de bovenste regionen van de BENE-League. Zondag ontvangt de ploeg in Glanerbrook het opleidingsteam van Tilburg Trappers, een middenmoter in de competitie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen