Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters maakt korte metten met Amsterdam: 2-6

Geplaatst opzaterdag 16 december 2017 - 20:34

LACO Eaters Geleen heeft zaterdagavond uitgehaald tegen de Amsterdam Tigers.

Het werd in de hoofdstad maar liefst 2-6 voor de ploeg van Andy Tenbult.

Finnen
Het waren de twee Finnen die de Geleense nummer vijf van de ranglijst op voorsprong zetten. Jonas Huovinen opende in de negende minuut de score, waarna een powerplay-treffer van Joonas Liimitainen na dertien minuten de score naar 2-0 tilde. Ook de 3-0, aan het begin van de derde periode, werd in overtal gescoord. Ditmaal gaf Lars van Sloun het laatste zetje.

Zesde Geleense goal
Ook met een mannetje minder dan de tegenstander bleek Eaters te kunnen scoren, want Tom Marx zette shorthanded de 0-4 op het bord. Een keeperswissel bij Amsterdam, de nummer acht van de BENE-League, bleek vervolgens tevergeefs, want Slawomir Krzak en Mitch Koumans tekenden direct voor de vijfde en zesde Geleense goal. De thuisclub deed daarna alsnog iets terug via John Versteeg: 1-6.

Geen gevaar
In de derde en laatste periode werd het nog 2-6 door Michael Mackie-kwist, maar de Geleense overwinning kwam geen moment in gevaar. Eaters blijft daardoor goed meedraaien in de bovenste regionen van de BENE-League. Zondag ontvangt de ploeg in Glanerbrook het opleidingsteam van Tilburg Trappers, een middenmoter in de competitie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen