Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters herpakken zich na desastreuze seizoensstart

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 9:15

De ijshockeyers van Microz Eaters Limburg hebben inmiddels de eerste zes bekerwedstrijden achter de rug. De knappe 4-3 overwinning die zondagavond op Nijmegen Devils werd geboekt was een grote opsteker.

Want waar de seizoensstart niet om over naar huis te schrijven was, toonde de formatie van Andy Tenbult tegen Nijmegen aan over behoorlijke veerkracht te beschikken.

Omgebogen
In Glanerbrook bleek Nijmegen, dat in de eerste bekerwedstrijd van het seizoen Eaters nog op een 6-3 nederlaag had getrakteerd, opnieuw een meer dan geduchte tegenstander. De bezoekers tekenden voor de openingsgoal, maar door powerplaytreffers van Vadim Gyesbreghs en Nick Verschuren boog Geleen het duel om naar een 2-1 voorsprong. Het duel leek Eaters toch te ontglippen toen Devils eerst profiteerde van een overtalsituatie en vervolgens in het begin van de derde periode ook de 2-3 op het bord schoot.

Topploeg
Eaters richtte zich echter opnieuw op en bij het ingaan van de slotfase was het tweemaal binnen één minuut raak. Een combinatie tussen Verschuren en Marco Postma was goed voor de derde powerplaygoal van de avond en zestien seconden later kroonde Akim Ramoul zich tot matchwinner: 4-3. Die voorsprong gaven de Geleendenaren niet meer uit handen, waarmee de eerste overwinning op een topploeg een feit bleek. Volgens coach Andy Tenbult was er op de overwinning, ondanks het scoreverloop, niet veel af te dingen.

Positief
Dat was een welkom succes voor Eaters. Het (beker)seizoen startte immers in mineur door het abrupte vertrek van de Canadese sterspeler Matt Beer en de dubbele nederlaag in het openingsweekend, waarin de Geleendenaren het aflegden tegen zowel Nijmegen als Heerenveen. Vorige week toonde het team van Tenbult tekenen van herstel met shutouts tegen de mindere goden Tilburg (0-10) en Zoetermeer (6-0). Vervolgens ging Geleen in Den Haag weer kopje onder tegen Hijs (4-1), maar het duel tegen Nijmegen leverde dan toch het positieve resultaat op waar Eaters naar snakte.

Bekerpoule
Die driepunter was niet alleen mentaal van waarde, maar zeker ook van belang in de strijd om het thuisvoordeel in de knock-out-fase van het bekertoernooi. Met drie overwinningen in zes wedstrijden bivakkeert Geleen momenteel in de poule van zes op de derde plek, achter Heerenveen en Nijmegen, die bovendien een wedstrijd minder speelden. Den Haag speelde twee wedstrijden minder, maar heeft slechts twee punten minder dan Eaters en hijgt dus de Geleendenaren in de nek. De BENE-League-competitie moet nog beginnen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen