Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters haalt voormalig NHL-speler naar Geleen

Geplaatst opdonderdag 3 september 2020 - 19:14

De ervaren ijshockeyer Janis Sprukts versterkt de selectie van Snackpoint Eaters Geleen.

De Letse center (38) stond in het verleden op het ijs voor NHL-formatie Florida Panthers.

NHL, AHL en KHL
Sprukts speelde tussen 2006 en 2009 veertien duels in de sterkste ijshockeycompetitie van de wereld. Hij trof in die veertien optredens één keer doel. Daarna speelde hij veel wedstrijden in andere gerenommeerde competities: hij kwam tot 117 duels in de AHL - de opstapklasse naar de NHL - en stond zelfs 239 keer op het ijs in de KHL, de sterkste competitie in Europa.

Letland
De afgelopen jaren speelde Sprukts, die ook meer dan honderd interlands afwerkte, in zijn vaderland voor HK Kurbads. Die ploeg komt dit jaar echter niet in actie in de Letse competitie, waardoor hij zich meldde bij de Letse Eaters-coach Gints Bikars.

Eaters hoopt dat Sprukts met zijn fysiek (1 meter 92, 115 kilo) en ervaring de rol van aanvalsleider bij de club op zich kan nemen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen