Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters grijpt naast finaleticket in bekertoernooi

Geplaatst opzondag 16 januari 2022 - 14:40

Het is de ijshockeyers van Snackpoint Eaters Limburg niet gelukt om zich te plaatsen voor de finale van de Beker van Nederland.

De Geleense brigade trok in de halve finale tegen UNIS Flyers Heerenveen ook in het tweede duel aan het kortste eind. In Thialf werd het zaterdagavond 5-1 voor de Friezen.

Best-of-three
Eaters had in oktober in het eigen Glanerbrook al het eerste halvefinaleduel verloren. Toen werd het in Geleen, via penaltyshots, 1-2 voor Flyers. Het tweede duel van de best-of-three-serie liet onder meer door de coronasituatie even op zich wachten, maar Eaters wist dat dat tweede duel gewonnen moest worden om een beslissingswedstrijd af te dwingen.

Vijf tegentreffers
Zo ver zou het zaterdag niet komen. Aan het eind van de eerste periode keek Eaters door treffers van Riku Pitkanen en Trevor Hunt al tegen een 2-0 achterstand aan. Lukasz Bartak wakkerde met de 2-1 nog even het vuurtje bij Eaters aan, maar een powerplaygoal van Jasper Nordemann én de vlotte 4-1 van Kevin Nijland kwamen de bezoekers niet meer te boven. Nordemann maakte er in de derde periode zelfs nog 5-1 voor Flyers van.

Hervat
Zondag vervolgt Eaters het BeNe-League seizoen met opnieuw een wedstrijd tegen Heerenveen. De afgelopen maanden kwamen de ijshockeyclubs niet in actie, maar de competitie wordt dit weekend dus weer hervat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen