Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters grijpt door zeperd naast Inter Region Cup-winst

Geplaatst opvrijdag 10 januari 2020 - 22:36

In de eerste wedstrijd na het vertrek van coach Andy Tenbult heeft Microz Eaters Limburg de Inter Region Cup-zege aan haar neus zien voorbijgaan.

Een overwinning op EHC Neuwied had volstaan voor de toernooizege, maar het liep anders: de Duitse formatie klopte de Geleense ploeg met liefst 9-4.

Lees ook: Eaters stuurt trainer Andy Tenbult de laan uit

Geen cadeautjes
Eaters, waar Alf Philippen voor het eerst als coach achter de bank stond, kreeg al snel in de gaten dat Neuwied geen cadeautjes ging uitdelen. Door goals van Sven Asbach en tweemaal Jeffrey Smith stond het na amper 14 minuten ijshockey 3-0 voor de thuisploeg. Nog voor het verstrijken van de eerste periode deed Nick Verschuren namens Eaters iets terug.

Powerplay
In de tweede periode was het echter opnieuw Neuwied dat de klok sloeg. Na een game misconduct-penalty voor Eaters-aanvaller Akim Ramoul schoten de Duitsers er in powerplay-situaties lustig op los en via treffers van Stephan Fröhlich, Sam Aulie en Kevin Wilson stond het binnen een mum van tijd 6-1. Eaters richtte zich daarna enigszins op en kwam door goals van Verschuren en Marek Malinsky (powerplay) terug tot 6-3.

Lees ook: Weggestuurde Tenbult: 'Kleine groep spelers wilde mij niet'

Eindstand
Neuwied scoorde vervolgens echter in ondertal via Aulie, waarna Yoren De Smet wel voor 7-4 zorgde. Schahab Aminikia scoorde tegen het eind van de tweede periode direct weer tegen namens de Duitsers, die in de slotperiode nog één keer scoorden: Wilson bepaalde de eindstand op 9-4.

Inter Region Cup
De in 2019 opgerichte Inter Region Cup was tot vrijdagavond een succesvol verhaal voor Eaters gebleken. In de tussencompetitie waaraan drie Nederlandse, drie Belgische en zes Duitse teams deelnemen wonnen de Geleners hun eerste vijf duels, waardoor de toernooiwinst lonkte.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen